Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών εκπέμπει η ΚΕΔΕ

Δεν έχει εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για το 2013-2014 ανακοινώνει η ΚΕΔΕ, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η διαμαρτυρία αφορά τον κίνδυνο να σταματήσει η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων και να ματαιωθεί η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας για την απασχόληση ανέργων.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ, σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές – παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),  ΚΔΑΠ-μεΑ, ΚΗΦΗ κ.α. – σημειώνεται ότι εκτός της σημερινής εμπλοκής της χρηματοδότησης των δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας με βάση την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν έχει εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους για το 2013-2014.

“Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις τόσο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση όσο και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιαννούση, δεν υπάρχουν πόροι για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Επαγγελματική και Οικογενειακή Εναρμόνιση» των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠμεΑ, αλλά και των ΚΗΦΗ για τα έτη 2013-2014”, σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ, η μετατροπή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε «Κατ΄ οίκον φροντίδα» και ο επί το αυστηρότερο καθορισμός των κριτηρίων για τους δικαιούχους, πρακτικά καθιστά ανεφάρμοστη την παροχή αυτής της υπηρεσίας για τους πολίτες που το έχουν πραγματική ανάγκη, επιπλέον μειώνει τον αριθμό των απασχολουμένων και απειλεί τους δήμους με νέα οικονομική επιβάρυνση.

Τέλος, σε ότι αφορά το πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους δήμους, η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι δεν αποτελεί από μόνο του λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, αποτελεί όμως ένα ισχυρό ανάχωμα, καθώς με την πρόβλεψη απασχόλησης 120.000 ανέργων, θα αποτελέσει μια ανάσα ζωής για τις τοπικές αγορές εργασίας και παράλληλα θα προσφέρει αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών των δήμων. Ως εκ τούτου ζητά να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος και την κάλυψη με επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ των δαπανών για τις αμοιβές του προσωπικού που θα απασχοληθεί σε έργα αυτεπιστασίας των δήμων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προπηλακισμό του Κοσμήτορα Σ. Παυλίδη καταγγέλλει η πρυτανεία του ΑΠΘ

Τζιτζίκια για πάντα