Σεξιστικό παραλήρημα από τον “Γερμανό”

Αηδία προκαλεί η νέα τηλεοπτική “διαφήμιση” της εταιρίας “Γερμανός” (συμφερόντων ΟΤΕ, αν δεν κάνουμε λάθος), όπου ένας νεοέλλην σύζυγος επιστρέφει “αμεταταχείριστη” τη “γυναίκα του” στη μάνα της και ζητά πίσω τα λεφτά που ξόδεψε για αυτή, γιατί του μαγείρεψε ξανά …μπάμιες.

Δεν πρόκειται ούτε για (κακό) χιούμορ, ούτε για (αποτυχημένη) σάτιρα των κυρίαρχων οικογενειακών σχέσεων. Δεν πρόκειται καν για ένα ακόμα από τα χιλιάδες διαφημιστικά αντίστοιχα παραδείγματα όπου η γυναίκα χρησιμοποείται ως εμπόρευμα για την προβολή άλλων εμπορευμάτων. Εδώ, δεν προταγωνιστούν μάλιστα ούτε η γνωστή από τα πάμπολλα κακόγουστα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ “ηλίθια σύζυγος”, ούτε ο οικείος “ταλαιπωρημένος άντρας”, ούτε η χιλιοπαιγμένη “κακιά πεθερά”. 

Πρόκειται για μια συνειδητή χρήση και αναπαραγωγή των χειρότερων σεξιστικών προτύπων, με πρωταγωνιστές που μοιάζουν με “κανονικούς ανθρώπους”: ο άντρας, (ο οποίος αποτελεί φυσικά και το αρχέτυπο του καταναλωτή – πελάτη), παρασυρμένος από την αντίστοιχη προσφορά του “Γερμανού”, φαντασιώνεται στα κρυφά ότι μπορεί να επιστρέψει πίσω και τη γυναίκα του, όπως θα έκανε με ένα κινητό που δεν του κάνει. Η φαντασίωση αυτή προβάλλεται ως κρυφή, κοινή επιθυμία, η οποία -δυστυχώς- μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο στο “Γερμανό”.

Ο επιθετικός αυτός σεξισμός έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την εταιρία (η οποία δυστυχώς έχει παράδοση στα σεξιστικά σποτ) και έχει προκαλέσει ήδη τα χειρότερα σχόλια στο διαδίκτυο.

Για ευνόητους λόγους δεν αναδημοσιεύουμε το σποτ, το οποίο (μαζί με άλλα σεξιστικά σποτ της ίδιας εταιρίας, μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=-4HJS3DFvzg&feature=player_embedded.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η αστυνομία ζητάει στα νοσοκομεία τα ονόματα των απεργών πείνας

Τέλος η πίστωση από τα φαρμακεία