Σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών ζητά το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ου ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ου ΟΗΕ με σημερινό του ψήφισμα ζητά από τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες να σέβονται τα δικαιώματά τους. Ζητά επίσης την επικύρωση του Διεθνούς Συμφώνου για την Προστασία των Μεταναστών Εργατών.


Η απόφαση υιοθετήθηκε σήμερα από τα 47 μέλη του Συμβουλίου και υποστηρίχθηκε από την Τουρκία, τη Βοσνία, τη Σερβία, το Λίβανο και τις Φιλιππίνες. Στο κείμενο της απόφασης εκφράζεται η ανησυχία των χωρών “για τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα διεθνή σύνορα χωρίς χαρτιά”.
Η απόφαση του ΟΗΕ δεν κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, ωστόσο η Νάβι Πιλάι, Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατήγγειλε τη γαλλική πολιτική όσον αφορά στους Ρομά, κατά την έναρξη της 15ης συνεδρίασης του Συμβουλίου.
Το Διεθνές Σύμφωνο για την Προστασία των Μεταναστών Εργατών δεν έχει υπογραφεί από καμία άλλη χώρα πλην Αλβανίας και Βοσνίας. Ο ΟΗΕ ζητά από τις χώρες υποδοχής να επικυρώσουν αυτό το Σύμφωνο.
Αναδημοσίευση enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολύσεις και τρομοκρατία στον ΔΟΛ

Πορείες διαμαρτυρίας αύριο σε ολόκληρη τη Γαλλία