Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο, υπό έλεγο οι φωτιές στην Μεσαρά και Σέριφο

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο, υπό έλεγο οι φωτιές στην Μεσαρά και Σέριφο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη νότια Ρόδο ενώ παράλληλα οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται σε ένα άλλο μέτωπο και σε αναζοπυρώσεις που εμφανίζονται ανάλογα με τις αλλαγές της φοράς του ανέμου.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών παραγόντων η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια.
Σε επιφυλακή παραμένουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των αναζοπυρώσεων που σημειώνονται στην περιοχή Μεσαρά Ηρακλείου. Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στη Φαιστό στο Ηράκλειο Κρήτης.  Ωστόσο σημειώνονται κάποιες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στη Σέριφο που ξέσπασε το Σάββατο. Κάτοικοι και τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές Αγ. Μαρίνα και Μεγάλο Λιβάδι λόγω του πυκνού καπνού καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι το δρόμο. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, ενώ υπάρχουν εικόνες με τις φλόγες να καταστρέφουν το νεοκλασικό Μέγαρο του 1880 -Διοικητήριο της εταιρείας μεταλλείων και Μνημείο Εθνικής εμβέλειας πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κύπρος:Άκαρπες οι χθεσινές διαπραγματεύσεις για το “κούρεμα”

Μετωπική σύγκρουση τρένων χθες στην Ελβετία