Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε 18χρονος στο Ιράν

Μετά τη Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας, το Ιράν σκοπεύει να προχωρήσει στην εκτέλεση διά απαγχονισμού του 18χρονου Ιμπραΐμ Χαμιντί με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος…

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα και ήδη περίπου είκοσι Γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλον τον κόσμο απευθύνουν έκκληση για ακύρωση της απόφασης. Το κείμενο που υπογράφουν δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Le Monde» και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού Ντομινίκ Μπανκ, του σκηνοθέτη Κοντ Λαζμάν, του Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του Γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί -όπως και ο κ. Λίτελ- με το βραβείο Κονκούρ.
«Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. Από τον Ιούλιο ο Χαμιντί έχει δηλώσει ότι κατηγορείται με βάση ψευδή στοιχεία αλλά η απόφαση της θανάτωσής του παραμένει σε ισχύ. «Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν», καταλήγουν οι υπογράφοντες την έκκληση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Untitled