Σε συνθήκες στρατιωτικού καθεστώτος οι σημερινές διαδηλώσεις.

Με φωνές διαδηλωτών διεξήχθη το υπουργικό συμβούλιο σε αποθήκη στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από την συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της Ανταρσυα με κατεύθυνση, μέσω της Βενιζέλου, το λιμάνι. Μία έκπληξη περίμενε τους διαδηλωτές όταν φτάνοντας στην Τσιμισκη μια κλούβα των ματ και μεγάλος αριθμός διμοιριών τους απαγόρευσαν την διέλευση. Οι δυνάμεις των ματ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές προσπαθώντας να τους απωθήσουν προς τα πίσω.  Μετά από την αποφασιστικότητα και την πίεση των διαδηλωτών η πορεία, σε κλοίο από δυνάμεις των ματ,  έφτασε στο Λιμάνι όπου συνάντησε τη συγκέντρωση των δασοπυροσβεστών με το σύνθημα  “Πάρτε πυροσβέστες να σβήνουν τις φωτιές και οχι ματατζήδες να δέρνουν φοιτητές”. Λίγο αργότερα κατέφθασε και η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ εν μέσω χειροκροτημάτων.

*Η αστυνομία τα βρήκε σκούρα από τον κόσμο που έτυχε να περνάει και υποστήριξε το δικαίωμα των συγκεντρωμένων στην διαδήλωση.
*Το σύνθημα “Ξεπουλούν ΟΣΕ, ΔΕΗ, ταχυδρομεία, το μόνο που θα μείνει είν’ η αστυνομία”  αποτύπωνε τα συναισθήματα των διαδηλωτών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την προκλητική σταση των αστυνομικών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Όχι» του προεδρείου του ΔΣΘ στην πρόσκληση για την ομιλία Παπανδρέου

Εμπρησμός της εφορίας στα Εξάρχεια