Σε κινητοποιήσεις και οι αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε στις 10 Μαρτίου 2011 για τις επιπτώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος από την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο, η ένταξη του επαγγέλματος του μηχανικού στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων είναι εντελώς αυθαίρετη. Έτσι, ξεκίνησε την οργάνωση δράσεων ενάντια στο σχετικό νόμο. Η αρχή γίνεται αύριο με παρέμβαση στο Συνέδριο των αρχιτεκτόνων και συμβολικό αποκλεισμό της Ακρόπολης για μια ώρα.

Η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των αρχιτεκτονικών μελετών, αναφέρει το ψήφισμα, εισάγει την εσφαλμένη αντίληψη ότι η αρχιτεκτονική μελέτη είναι μια εμπορική πράξη και όχι πνευματική εργασία που σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια ασφάλεια, την ποιότητα παραγωγής του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος και την ιστορική κληρονομιά της χώρας. Είναι δε η αρχή για επικείμενες αλλαγές στον τεχνικό κλάδο, με τις οποίες θα κλείσει η πόρτα του επαγγέλματος για την μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΑΘ, η λογική της ανάθεσης στο ΤΕΕ της διαχείρισης των επαγγελματικών ζητημάτων δεν οδήγησε πουθενά. Ο ΣΑΘ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και καλεί όλα τα μέλη του σε σειρά κινητοποιήσεων με στόχο την κατάργηση του νέου Νόμου.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν με 4 νεκρούς

Σήμερα η κνητοποίηση για την υπεράσπιση των σιδηροδρόμων