Σε κατάσταση συναγερμού η Ινδία

Περίπου 200 χιλιάδες άνδρες των ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στη βόρεια Ινδία εν αναμονή της απόφασης δικαστηρίου για την κυριότητα ιερής τοποθεσίας στην Αγιοντίγια που διεκδικείται από ινδουιστές και μουσουλμάνους.Στην Αγιοντίγια οι ινδουιστές διεκδικούν το σημείο όπου βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος του 16ου αιώνα Μπάμπρι, καθώς πιστεύουν ότι εκεί είναι η γενέτειρα του θεού τους Ραμ. Το 1992 σε ταραχές που ξέσπασαν με αφορμή το διαφιλονικούμενο σημείο κόστισε τη ζωή σε δύο χιλιάδες ανθρώπους και θεωρήθηκαν τα χειρότερα επεισόδια από την ανεξαρτησία της Ινδίας το 1947.
Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμόχαν Σινχ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν το νόμο.
Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει περισσότερους από 10 χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
Επίσης έχουν υποχρεώσει άλλους δέκα χιλιάδες να υπογράψουν δηλώσεις στις οποίες βεβαιώνουν ότι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα έπειτα από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Ελικόπτερα πετούν διαρκώς πάνω από την πόλη, ενώ οι αρχές προβαίνουν σε σωματικούς ελέγχους όσων θεωρούν ότι κινούνται ύποπτα. Η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα έχει μπλοκαριστεί προσωρινά.
Ωστόσο αναλυτές εκτιμούν πως η απόφαση θα καθυστερήσει και δεν θα εκδοθεί ακόμη, μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον, με την ελπίδα οι δύο κοινότητες να μπορέσουν να καταλήξουν σε κάποια συμβιβαστική μεταξύ τους συμφωνία.
  Αναδημοσίευση: enet

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολύσεις και τρομοκρατία στον ΔΟΛ

Πορείες διαμαρτυρίας αύριο σε ολόκληρη τη Γαλλία