Σε γενική απεργία καλεί η Γενική Ένωση Συνδικάτων Εργατών του Μπαχρέιν

Στο πλαίσιο της μόνιμης συνεδρίασης λόγω των γεγονότων που πλήττουν τη χώρα τελευταία, συνήλθε η Γενική Γραμματεία της Γενικής Ένωσης Συνδικάτων Εργατών Μπαχρέιν το πρωί του Σαββάτου 19 Φλεβάρη 2011 και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

1.Η Γενική Ένωση καταγγέλλει όσα έζησαν άοπλοι διαδηλωτές, τη βία εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν πολλοί τραυματισμοί που εξελίχτηκαν σε μερικούς θανάτους. Εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τα θύματα και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

2. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και για την προστασία και την ακεραιότητα των πολιτών, η Γενική Ένωση Εργατών Μπαχρέιν καλεί σε γενική απεργία αρχίζοντας από την Κυριακή 20 Φλεβάρη, μέχρις ότου αποσυρθεί ο στρατός από τους δρόμους και επιτραπεί η ελευθερία του να διαδηλώνουμε ειρηνικά, χωρίς επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας, και η απρόσκοπτη συνέχιση των βασικών υπηρεσιών για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών. Η Ένωση εκτιμά το ρόλο που έπαιξαν το ιατρικό προσωπικό για την ανάρρωση των τραυματιών και καλεί να μην παρεμποδίζεται το ανθρωπιστικό του έργο.

 

3.Η Γενική Ένωση ανακοινώνει την παύση της συμμετοχής της στα τριτοβάθμια συμβούλια μέχρι νεωτέρας.

4. Η Γενική Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία εθνικού διαλόγου με το σύνολο των πλευρών που εξήγγειλε η αυτού υψηλότης πρίγκηπας διάδοχος. Απαραίτητοι όροι για την επιτυχία του, η απόσυρση των δυνάμεων του στρατού από τους δρόμους και το να επιτραπούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η ελευθερία έκφρασης χωρίς βία από τις δυνάμεις ασφαλείας.

 

5. Η Γενική Ένωση χαιρετίζει τις διεθνείς και αραβικές οργανώσεις και ειδικότερα το έργο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τη Διεθνή Ένωση Συνδικάτων ITUC, τη Διεθνή Ένωση Οικοδόμων και Ξυλουργών BWI, τη νορβηγική εργατική ένωση LO, την Ένωση Εργατών Αμερικής για την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ειρηνικά και την καταγγελία τους για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και για την απεύθυνσή τους στην κυβέρνηση του Μπαχρέιν για τη δέσμευσή της για αυτοσυγκράτηση και για να μην αντιμετωπίζει τους ειρηνικούς διαδηλωτές με τη βία.

Γενική Ένωση Συνδικάτων Εργατών Μπαχρέιν

Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκδήλωση της Αυτόνομης Παρέμβασης και του Μορφωτικόυ-Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας –Θράκης

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ της Αττικής