Σε δίκη ο δήμαρχος Πυλαίας

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης κατηγορούμενος ότι δεν δήλωσε εισοδήματα 250.000 ευρώ και μετοχές εταιρειών. Ο κ. Καρτάλης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά η υπόθεσή του αναβλήθηκε για το τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Πυλαίας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, δεν περιέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες του 2005 το ποσό των 250.000 ευρώ που είχε σε τραπεζικές καταθέσεις, καθώς και 451 μετοχές διαφόρων εταιρειών που είχε αποκτήσει. Το ίδιο ποσό παρέλειψε να αναφέρει και στις επόμενες δηλώσεις πόθεν έσχες μέχρι το 2008. Η συγκεκριμένη κατάθεση προέκυψε από διασταύρωση των στοιχείων που ζήτησε να γίνουν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα του δημάρχου και τις τραπεζικές καταθέσεις του. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις δηλώσεις τεσσάρων οικονομικών ετών του δημάρχου (2005-2008) διαπιστώθηκαν παρατυπίες, συγκεκριμένα ορισμένες δηλώσεις δεν έφεραν την υπογραφή του αλλά μόνο της συζύγου του, ενώ σε κάποιες δεν αναγράφηκαν ούτε ημερομηνίες διαφόρων καταθέσεων.
Σύμφωνα με τους νομικούς υπερασπιστές του δημάρχου, το συγκεκριμένο ποσό παραλείφθηκε από λάθος του λογιστή του, και στην ακροαματική διαδικασία του εφετείου θα αποδειχθεί ότι νόμιμα αποκτήθηκαν τα συγκεκριμένα ποσά και ουδέν πρόβλημα θα δημιουργηθεί. Όσο για τις μετοχές, έλεγαν ότι η αξία τους πλέον είναι πάρα πολύ μικρή λόγω των χαμηλών τιμών του χρηματιστηρίου.
Φέτος για πρώτη φορά κινήθηκε τέτοια διαδικασία σε όλα τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές παραπομπές δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, τόσο για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες όσο και για παράλειψη υποβολής τους.
Για κακοήθειες έκανε λόγο ο δήμαρχος Πυλαίας, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα ξεκίνησε λίγο πριν από τις εκλογές του 2006 με καταγγελία που είχε γίνει τότε με προφανή σκοπό να τον πλήξει πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Απέδωσε το όλο ζήτημα σε αβλεψία του λογιστή του, ο οποίος, όπως υποστήριξε, ενώ υπέβαλε κανονικά τις δηλώσεις πόθεν έσχες, παρέβλεψε να δηλώσει μετρητά ύψους 100.000 ευρώ και μετοχές αξίας 2,35 ευρώ.
“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα δικαιωθώ”, υποστήριξε ο κ. Καρτάλης

Αναδημοσίευση makthes.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η Αριστερά ενάντια στις ρυθμίσεις της περαιώσεις