Σχέδιο ΝΕΡΙΤ: Για αντισυνταγματικότητα μίλησε ο Αλιβιζάτος

Μίνι επεισόδιο προκάλεσε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση η τοποθέτηση του καθηγητή συνταγματικού δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, περί «προβλήματος αντισυνταγματικότητας» στη ρύθμιση περί μεταβατικού σταδίου.

Απαντώντας του, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, διερωτήθη αν θα ετίθετο θέμα αντισυνταγματικότητας σε περίπτωση που μεταφέρονταν οι μεταβατικές σε μόνιμες διατάξεις, για να απαντήσει μόνος του αρνητικά και να καταλήξει ότι «στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν υπάρχουν ούτε ψήγματα αντισυνταγματικότητας». Ξεκαθάρισε δε, με νόημα ότι ναι μεν ευχαριστεί όλους τους φορείς που βοήθησαν στην εκπόνηση του νομοσχεδίου, αλλά το νομοσχέδιο κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, στα όσα είπε ο κ.Αλιβιζάτος, που ζήτησε μεταξύ άλλων «αυτός που θα κρίνει να μην είναι ο εκλεκτός της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ούτε καν της αντιπολίτευσης», αφού κάτι τέτοιο θα διαιώνιζε τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, διαφωνώντας ακόμα και τυχόν ομόφωνη επιλογή για το μεταβατικό στάδιο, αντέδρασε και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Κατηγόρησε τον καθηγητή ότι ενώ δεν βρήκε ούτε μία καλή κουβέντα να πει για το πολιτικό σύστημα, αντίθετα το απαξίωσε, δεν είπε τίποτα για το «καθηγητικό κατεστημένο», που επιδιώκει –όπως είπε- να συναλάσσεται με το πολιτικό σύστημα και ευχαρίστως «λαμβάνει θέσεις όταν του προσφέρονται», για να λάβει την απάντηση ότι επί χρόνια προσπαθεί μέσα από το καθηγητικό του έργο να βελτιώσει το πολιτικό σύστημα ο κ.Αλιβιζάτος.

Στην επιλογή του προεδρεύοντος να λήξει η διαδικασία σε αυτό το σημείο, εξερράγη και πάλι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποβάλλοντας αίτημα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για να ακουστούν οι τεχνικοί. «Να το θέσουμε σε ψηφοφορία, δεν αποφασίζετε και διατάζετε», είπε, απευθυνόμενη στον κ. Βιρβιδάκη, για να παρέμβει στον καβγά ο κ. Νταβλούρος. «Ο κ. Νταβλούρος ως τι μιλάει; Ως αστυνομικός;», συνέχισε η κ.Κωνσταντοπούλου, ζητώντας από την έδρα να τον επαναφέρει στην τάξη, όπως έκανε νωρίτερα με εκείνη.

«Αν νομίζετε ότι έχετε το προνόμιο της φραξιονιστικής λογικής…», απάντησε ο κ. Νταβλούρος, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά, με αποτέλεσμα οι φωνές να δυναμώσουν και ο κ.Βιρβιδάκης να κλείσει τα μικρόφωνα. Στη συνέχεια, διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με την παρέμβαση του Δημήτρη Σταμάτη.

Στην εισήγησή του νωρίτερα, ο κ. Αλιβιζάτος, υποστήριξε ότι η δική του επιτροπή είχε δουλέψει για αλλαγές με την ΕΡΤ ανοιχτή, ενώ τώρα αυτή έκλεισε και μιλούν για νέο φορέα. Μίλησε ακόμα για διαφορετικό οργανωτικό σχήμα και για νομοσχέδιο που μπορεί να τιναχτεί στον αέρα με τον μεταβατικό φορέα. Εκτιμώντας δε, ότι και η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει αυτό, με μία προσωρινή διοίκηση, υποστήριξε ότι είναι μεγάλο διάστημα ο ένας χρόνος που προβλέπεται…

Πηγή: real.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προειδοποίηση προέδρων ΤΕΙ προς υπ. Παιδείας: Οι φοιτητές θα εξεγερθούν

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Κατάληψη των δημαρχείων σήμερα και αύριο