Σαο Πάολο κατά Siemens

Σαο Πάολο κατά Siemens

Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει ο δήμος της πόλης του Σάο Πάολο εναντίον της εταιρείας Siemens, την οποία κατηγορεί για δημιουργία καρτέλ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ομώνυμης πολιτείας Ζεράλδου Αλκμίν.

Η γερμανική επιχείρηση φέρεται να συνεργάστηκε με άλλες διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες από το 2001 ως το 2007 και να εναρμόνισε τις τιμές στις προσφορές που υπέβαλε στους διαγωνισμούς για να αναλάβει για την κατασκευή του μετρό της πόλης, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός της Ζίμενς, η καναδική εταιρεία Bombardier, η ισπανική CAF, η γαλλική Alstom καθώς και η ιαπωνική Mitsui φέρονται να συμμετείχαν επίσης στην αθέμιτη αυτή εναρμόνιση τιμών, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Folha de São Paulo. Η αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας CADE διεξάγει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Ο επικεφαλής της θυγατρικής της Siemens στη Βραζιλία Πάουλο Σταρκ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές. Σε ανακοίνωσή του, ο Σταρκ ανέφερε ότι –καθώς η έρευνα συνεχίζεται και έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα– δεν προτίθεται να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διεθνής καμπάνια της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

Σε συναγερμό για την ΕΡΤ-Όλα τα σενάρια των επόμενων ημερών