Σαμαράς: Η επένδυση θα γίνει- Η πολεοδομία σταματά τις εργασίες

Την άμεση παύση των εργασιών στον Κάκαβο, λόγω σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων και παρανομιών, διέταξε χθες η Πολεοδομία.

Την ίδια ώρα,  «η επένδυση στη Χαλκιδική θα γίνει» διεμήνυσε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας με εκπροσώπους εργαζομένων στα μεταλλεία κατά την είσοδό του στο Μακεδονία Παλλάς.

Από την πλευρά του, το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στον Πρωθυπουργό “που με κάθε ευκαιρία αναφέρεται στην “τήρηση της νομιμότητας”, ότι για την υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας και το εξορυκτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική εκκρεμεί η απόφαση επί προσφυγής κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

“Δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα ή προκαταβάλλει εκούσια την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας; Στην πρώτη περίπτωση ίσως θα πρέπει να ενημέρωνεται καλύτερα και από εγκυρότερες πηγές. Στη δεύτερη και σοβαρότερη περίπτωση, καταγγέλουμε τον Πρωθυπουργό για ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, με αφορμή την έκδοση της απόφασης διακοπής των οικοδομικών εργασιών στον Κάκαβο από την Πολεοδομία, το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου διερωτάται: “Θα επέμβει ο κρατικός μηχανισμός και σ’ αυτή την περίπτωση για χάρη της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.;”.

Τέλος, καταγγέλεται ως “απαράδεκτο” πρωθυπουργός χώρας “να προκαταβάλλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, να υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη νομιμότητα και να παρεμβαίνει, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς και κυρώσεις, στο ρόλο της Δικαιοσύνης”.

“Μήπως αυτό εννοούσε ο κ. Σαμαράς όταν δήλωνε ότι “η επένδυση θα διασφαλιστεί με κάθε κόστος”;”, καταλήγει το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.

 

Αναλυτικά η απόφαση της Πολεοδομίας:

“Προς: Το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας

Θέμα: Διακοπή οικοδομικών εργασιών

Παρακαλούμε σύμφωνα με την παρ 5α του άρθρου 4 του Ν. 4067/2012 “Νέος Οικοδομικός Κανονισμός” [ΦΕΚ 79Α/2012] να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση “Σκουριές” της Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης.

Προκειμένου να αποσαφηνιστεί η νομιμότητα των διαπιστωθέντων εργασιών και κατασκευών από τους συναρμόδιους φορείς (σε περίπτωση αποκλειστικής τους αρμοδιότητας για την αδειοδότηση) θα συνταχθεί διερευνητικό ερώτημα προς το ΥΠΕΚΑ, Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ενώ έως τότε θα τηρηθεί η διακοπή των εργασιών για την αποφυγή δημιουργίας τετελεσμένων –  αυθαίρετων κατασκευών με περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Εφόσον δεν αποδειχθεί η νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών-κατασκευών θα συνταχθεί έκθεση αυτοψίας, υπολογισμός αξίας και επιβολή προστίμων των αυθαίρετων κατασκευών.

Η συνέχιση θα επιτραπεί μόνο με νεότερο σήμα μας ανεξάρτητα αν σας παρουσιαστεί οποιαδήποτε αδειοδότηση”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

Ο Τσίπρας στην ΕΡΤ3