Σαμαράς: «Δεν θα την πατήσουμε ξανά, θα συνεννοούμαστε»

Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα, αναφέρει σε δηλώσεις στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αποκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο «εταίρο πλήρους ευθύνης», σημειώνοντας ότι πρέπει να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο» στο νέο σχήμα.

«Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ διατυπώνει απορίες για τη στάση του Φώτη Κουβέλη. «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ».

«Το μόνο που επρόκειτο να λύσουμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο αριθμός των προερχόμενων από την ΕΡΤ που θα υπέγραφαν τρίμηνη σύμβαση. Τελικώς δέχθηκα να φτάσουν τις 2.000 άτομα για να εξασφαλίσουμε συμφωνία όλων. Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς για αυτό. Αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε», προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς υπερασπίζεται την απόφασή του για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζει κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης. Επίσης υπογραμμίζει ότι ήταν συνειδητή επιλογή να καταργηθεί η ΕΡΤ, αλλά διευκρινίζει ότι το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ασκεί κριτική στον Κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι εύχεται η χώρα να αποτύχει, ενώ του εύχεται «καλή επιτυχία με τις συνιστώσες του». Τέλος, ο πρωθυπουργός θεωρεί επιζήμιες τις εκλογές και δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Δεν σταματάμε αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ» λένε οι εργαζόμενοι

Καθεστώς μόνιμης κατάστασης… έκτακτης ανάγκης