Σαμαράς: «Αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους»

Βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
 
“Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις” σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα -με τα μεγάλα προβλήματα- αποτελεί νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται. «Φανταστείτε πού θα ήμασταν αν είχαμε ακούσει αυτούς που ήθελαν περιπέτειες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Φέρνουμε σε δεινή θέση του αντιπάλους μας που στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν σε θάλασσες φανατισμού. Εμείς προχωρούμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους. Η μεγάλη μας παράταξη όχι μόνον άντεξε σε μια περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα αλλά συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις”, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

“Είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα”, τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον κυβερνητικό στόχο, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές θέσεις εργασίας. “Αντίπαλοι μας είναι όσοι καταλαμβάνουν εργοστάσια και μετά κλαινε για την ανεργία”, σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως με το ΠΑΣΟΚ χωρίζουν παρά πολλά τη ΝΔ, αλλά τα δυο κόμματα ενώνει μια κοινή δέσμευση να βγει η πατρίδα από την κρίση. “Μεγάλος στόχος μας να βγει η χώρα από την κρίση. Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα, γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι της χώρας και της ιστορίας της. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μιλάμε για 30 – 40 χρόνια πριν… Χαίρονται αυτοί που έβλαψαν τη χώρα παλιά και τώρα ακόμη περισσότερο κι ας μην κυβέρνησαν ποτέ”, δήλωσε. “Ούτε το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στη ΝΔ ούτε η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ έχουμε διαφορές αλλά ιεραρχούμε τις ανάγκες μας”, επισήμανε.

“Μέχρι πριν δυο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να μιλά για λαθρομετανάστευση και σήμερα έχουμε σταματήσει την εισροή τους, καθαρίζουμε τις γειτονιές που ασφυκτιούσαν, με σεβασμό στην ανθρωπιά και στο νόμο, το αίσθημα ασφάλειας κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα. Κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει τα κάστρα των βολεμένων κανείς δεν τολμούσε να σπάσει αβγά. Όταν λέμε για μεταρρυθμίσεις στη ΝΔ το εννοούμε”, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, σχετικά με τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν έγινε Έλληνας στα χαρτιά, το πάλεψε, πήγε σχολείο, έμαθε ελληνικά καλύτερα από πολλούς, πήρε παιδεία ελληνική καλύτερη από πολλούς βαπτίστηκε Ορθόδοξος, πήγε στο NBA και εκεί θυμάται ότι είναι Έλληνας, “Το επέλεξε ο ίδιος είναι να είναι δικός μας, παιδί της ημετέρας παιδείας, έτσι τους θέλουμε, Έλληνες στην ψυχή και στην παιδεία και όχι στα χαρτιά. Νεοναζί και κήρυκες του μίσους εκείνοι που τον βρίζουν. Είναι πολύ πιο Έλληνας από αυτούς που καινε τη σημαία”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τμηματικά η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δις.ευρώ

Συλλαλητήριο την Τρίτη 9 Ιουλίου από Ομοσπονδίες για την ΕΡΤ