Ρομάριο: Η FIFA είναι ο πραγματικός πρόεδρος της Βραζιλίας

Ο Ρομάριο, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών και πρωταθλητής κόσμου του 1994 με την εθνική Βραζιλία, ξεσπάει σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις, την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ο πραγματικός πρόεδρος της Βραζιλίας είναι η FIFA», τονίζει o βουλευτής πλέον Ρομάριο, σημειώνοντας πως το κόστος του  Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανώσει η Βραζιλία θα είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο της Γερμανίας του 2006 και της Νότιας Αφρικής του 2010.

«Το κάνουν με τα λεφτά μας, τα δημόσια χρήματα. Αποτελεί έλλειψη σεβασμού, ενδοιασμών», αναφέρει σε βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος και απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Όπως επισημαίνει τα χρήμα που δαπανήθηκαν για τα στάδια μέχρι στιγμής ήταν αρκετά για τη δημιουργία «8.000 νέων σχολείων, 39.000 σχολικών λεωφορείων ή 28.000 αθλητικών γηπέδων σε όλη τη χώρα».
 
Tο Μουντιάλ του 2014 θα φιλοξενηθεί σε 12 στάδια, τα οποία κοστίζουν 9.830.000.000 ευρώ. «Τα λεφτά που δαπανήσαμε για το ‘Μανέ Γκαρίντσα’ στην Μπραζίλια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για 150.000 σπίτια για τις χαμηλόμισθες οικογένειες», δηλώνει.

Πηγή: contra.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Καβάλας: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί δεν υποστήριζε την κυβέρνηση

“Η ΕΡΤ είμαστε εμείς”-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δευτέρας