Ραγκούσης: Σαμαράς-Βενιζέλος προωθούν μια νέου τύπου διαπλοκή

Για έναν «καθοδηγούμενο πρωθυπουργό» και μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, διαπλοκή την οποία χρεώνει στους Α. Σαμαρά και  Ε. Βενιζέλο κάνει λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη του στο TVXS.

Όπως τονίζει θα πρέπει να είμαστε «πάρα πολύ ανήσυχοι» καθώς «η πολιτική κρίση βαθαίνει και η οικονομική κρίση δεν ξεπερνιέται». Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εκτιμά πως με το λουκέτο στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς «πυροβόλησε τα πόδια του και έχει συντομεύσει πάρα πολύ τον πολιτικό χρόνο της πρωθυπουργίας του». «Όσες τεχνητές αναπνοές και να πάρει κάποια στιγμή θα καταρρεύσει υπό το βάρος ενός αφόρητου λαϊκισμού με τον οποίο έχει πολιτευτεί ένα χρόνο».
 
«Είναι ένα χρόνο πρωθυπουργός και φτάνει στο σημείο να λέει πως θα κλείσω την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ ακολουθώντας την κανονική νομοθετική οδό μπορείς να κλείσεις την ΕΡΤ και να την ξανανοίξεις πενήντα φορές μέσα στον χρόνο που είχε», παρατηρεί και προσθέτει: «Πρόκειται για εκτροπή και αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Και μην λένε τώρα για τον Μανιτάκη, τον Ρουπακιώτη κ.α. Αλλά ο κ. Σαμαράς πάντα τέτοιος ήταν. Το άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα κάνω αποτελεί δομικό στοιχείο του πολιτικού του χαρακτήρα και της πολιτικής του διαδρομής. Η πορεία του από τότε που ξεκίνησε είναι μια πορεία δυστυχώς συνυφασμένη με μοιραία γεγονότα για τη χώρα. Ολοι θυμούνται πως έμπλεξε τη χώρα στο Σκοπιανό, πως έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι  το μουσείο της Ακρόπολης που γέμισε με ψηφοφόρους του από τη Μεσσηνία».

Ο Βενιζέλος κάνει προσωπικό παιχνίδι
 
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην απόφαση να παραμείνει στην κυβέρνηση συνεργασίας ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει πως «δεν γίνεται να ξεπουλάς τις βασικές αρχές λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής Δημοκρατίας». «Όλα έχουν έναν όριο. Δεν γίνεται για να πάρεις δύο καρέκλες υπουργείων και να γίνεις αντιπρόεδρος να αθετείς και να παραβιάζεις όλες τις κόκκινες γραμμές μιας παράταξης αλλά και μιας κοινωνίας. Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως τα έχει καταφέρει η σημερινή ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και αυτός ο κίνδυνος καταγράφεται διαρκώς», δηλώνει.
 
«Μπροστά στα μάτια όλων μας παίζεται ένα πολύ επικίνδυνο προσωπικό πολιτικό παιχνίδι για την κοινωνία, για τη χώρα και για την παράταξη που ο καθένας εκπροσωπεί» και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν κινήσεις ανασύστασης της κεντροαριστεράς, αναφέρει και εκτιμά πως στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να υπάρξει «εναλλακτική λύση αν δεν υπάρξει απόφαση να τηρηθούν αρχές και αξίες στη διάρκεια του χρόνου. Με ευκαιριακές πρωτοβουλίες, με ευκαιριακές εμπνεύσεις, συμμαχίες και κινήσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης του κόσμου που στήριζε το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέο βιβλίο από το Alterthess: Στιγμές Σαλονίκης Εαρινές

Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση στα λεωφορεία από σήμερα