Ρ. Δούρου: Ψίχουλα τα 6 δισ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Ψίχουλα χαρακτηρίζει η Ρένα Δούρου τα 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην ΕΕ, που συμφωνήθηκαν χθες στην Σύνοδο Κορυφής τονίζοντας ότι αυτό το ποσόν δεν αφορά στη δημιουργία απασχόλησης και συνιστούν πρόκληση για τα 5.5 εκατομμύρια άνεργων νέων κάτω των 25 ετών, την στιγμή που στην χώρα μας, όπου το 64% των νέων είναι άνεργοι, αναλογούν τουλάχιστον 180 εκατομμύρια.

“Η κατ’ ευφημισμόν «Πρωτοβουλία Απασχόληση Νέων», που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο κορυφής, συνιστά στην πραγματικότητα χορήγηση… ασπιρινών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που συνιστά η καλπάζουσα ανεργία των νέων”, επισημαίνει η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η Ρένα Δούρου επέκρινε μάλιστα την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών για “μονεταριστική ορθοδοξία”, γιατί όπως εξηγεί “επιμένουν να αγνοούν τις πολιτικές ανάπτυξης και αλληλεγγύης ως το μόνο αντίδοτο για την ανεργία και προωθούν τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικού ντάμπινγκ που επιβάλλει η Γερμανία, τόσο περισσότερο το πρόβλημα θα διογκώνεται”.

“Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, που προσθέτουν το ένα λάθος στο το άλλο, καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών” καταλήγει η Ρένα Δούρου.

Πηγή: avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα η δίκη απολυμένου από το “Ζωή και Κότα”

Καλιφόρνια: Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων