Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του Banquet

Κάλεσμα συμπαράστασης κάνουν οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στον αγώνα του Banquet. Καταγγέλουν επίσης την μεθοδευμένη επιχείρηση της αστυνομίας ενάντια στους εργαζόμενους και την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η εργοδοσία έβαλε ανθρώπους της να δείρουν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και με λοκ άουτ στο μαγαζί προσπάθησε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους. Πρόσφατα επιχείρησε να το ξανανοίξει, προχωρώντας σε ακόμα περισσότερες απολύσεις και σε βιομηχανία ψευδών και συκοφαντικών διώξεων, με τις πλάτες της Αστυνομίας. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Την Πέμπτη 2/9 συνελήφθη ακόμα ένας εργαζόμενος και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει αρκετούς ακόμα εργαζόμενους-αλληλέγγυους.

Τέλος αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τη συγκάλυψη της στάσης της Αστυνομίας, η οποία “στοχεύει να συντρίψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και όσων τους συμπαραστέκονται, να σβήσει μια εστία αντίστασης στη Θεσσαλονίκη”, απαιτώντας άμεση απόσυρση όλων των μηνύσεων και την ελευθέρωση όλων των συλληφθέντων- αλληλέγγυων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο