Πρωτιά για την Αριστερά στην ΟΛΜΕ

Με πτώση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο συνέδριο της ΟΛΜΕ ενώ οι ΣΥΝΕΚ αναδείχθηκαν σε πρώτη δύναμη με τις δυνάμεις της αριστεράς συνολικά να ξεπερνούν το 60%. 
 
Οι, 437 αντιπρόσωποι, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη με 28,8% τις ΣΥΝΕΚ (126 ψήφους έναντι 80 το 2011), παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθεί με 23,6% η ΔΑΚΕ(103 ψήφους έναντι 120 το 2011), που πρόσκειται στην ΝΔ.
 
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν αφού από 107 ψήφους που είχαν λάει το 2011, φέτος έλαβαν μόλις 44 και ποσοστό 10,1%.
Σε τρίτη δύναμη αναδειχθηκαν οι Παρεμβάσεις (75 ψήφους και 17,2%) ενώ ακολουθούν: ΠΑΜΕ (71 και 16,2% ), ΠΑΣΚ (44 και 10,1%), ΑΝΩΣΗ (11), ΛΑΡΙΣΑ (2).
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποτελείται από τους Ζωγραφάκη Ελένη, Κοτσιφάκη Θέμη, Τζαφά Βασίλη από τις ΣΥΝΕΚ, Πεππέ Δημήτρη, Παπαχρήστο Νίκο, Κωνσταντίνου Νικηφόρο από την ΔΑΚΕ, Νικολάου Σταμάτη, Τζιορτζιώτη Σταύρο από τις Παρεμβάσεις, Πατίδη Ηλία, Δαρδαλή Νίκο από το ΠΑΜΕ και Αλεβυζάκη Γιώργο από την ΠΑΣΚΕ.
 
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί το νεό Δ.Σ της Ομοσπονδίας προκειμένου να εκλέξει το νέο της Προεδρείο. Με την Αριστερά φέτος να έχει την σκυτάλλη αλλά και πλειοψηφικά ποσοστά στην Ομοσπονδία η συνεργασία των δυνάμεων της, μπορεί να προσφέρει ένα προεδρείο με ισχυρή εντολή για τον Σεπτέμβρη που αναμένεται θερμός για τον κλάδο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς: Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες την Τετάρτη

Συγκεντρωση και πορεία οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Κατσέλης