Πρόταση για νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ από Τσίπρα

Νέα αφετηρία μπορεί να αποτελέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας έθεσε τις βασικές αιχμές για μια νέα αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και για την προοπτική μιας πιο πλατιάς πολιτικής συμμαχίας, ενώ υπογράμμισε ότι “ο ισχυρός ΣΥΝ” είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ενωτικές διεργασίες. 

Η νέα πρόταση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του Συνασπισμού είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού κέντρου, το όποιο θα αποτελείται από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους συνιστωσών και το οποίο θα είναι η κινητήρια δύναμη του συμμαχικού σχήματος. Σύμφωνα με την πρόταση, αυτό το σχήμα θα έχει ένα περιθώριο έξι μηνών προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία του και κυρίως να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Το κείμενο που εισηγήθηκε ο Αλ. Τσίπρας συζητήθηκε κατόπιν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, στην οποία πήραν μέρος και οι βουλευτές του κόμματος και διατυπώθηκαν και διαφορετικές απόψεις και επιφυλάξεις. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα, οπότε και θα ληφθεί η τελική απόφαση. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Και πάλι ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης ο Ασάνζ

Δυναμική 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας