Προσπάθεια αλλαγής του κλίματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν ήξερες τι να πιστέψεις ακούγοντας τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Η εικόνα που πέρασε ο πρωθυπουργός ήταν αυτή μίας χώρας που καταρρέει οικονομικά και ταυτόχρονα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Μιας χώρας που πρέπει να γίνουν θυσίες από τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιβαρυνθεί κανείς και μιας χώρας που δεσμεύεται απέναντι σε ΕΕ και ΔΝΤ να πάρει συγκριμένα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα σηκώνει το κεφάλι και δεν υπακούει στις αντιλαϊκές επιταγές της τρόικας.
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε ο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την «οικονομία, την αξιοπιστία, το μέλλον μας. Κάναμε αυτό που κάναμε, για να μην μπούμε σε μία λογική χρεοκοπίας».
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προσέφυγε σε δημοψήφισμα για την ένταξη ή μη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης απάντησε ότι δεν το έκρινε σκόπιμο, αφού το δημοψήφισμα θα έβαζε την Ελλάδα σε μία περιπέτεια για μια προφανή απάντηση.

Παράλληλα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διέψευσε τη φημολογία για απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των μισθών και για εξίσωση της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας ότι το έλλειμμα θα έχει μειωθεί κατά 40% μέχρι το τέλος του χρόνου και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι λεφτά υπάρχουν στα ταμεία.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, θα είναι αμισθί σύμβουλός του για οικονομικά θέματα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αποχώρησαν οι ΔΕΛΤΑ και οι ΔΙΑΣ

Το γεωγραφικό και πολιτικό ισοζύγιο του ανασχηματισμού