Πρόσφυγες σε απεργία πείνας στον Έβρο

Και ενώ η “αυστηρή επιτήρηση” των συνόρων από τις συνδυασμένες προσπάθειες της Frontex και της ελληνικής αστυνομίας εντείνεται, εκατοντάδες πρόσφυγες περνάνε μήνες φυλακισμένοι στα άθλια κέντρα κράτησης της περιοχής του Έβρου, στις Φέρες, το Σουφλί, το Φυλάκιο.

4 από αυτούς, Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες, κρατούμενοι παράνομα για πάνω από 3 μήνες στο παράτυπο κρατητήριο στις Φέρες, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, ράβωντας μάλιστα το στόμα τους.

Μέσα από ένα χειρόγραφο γράμμα που κατάφεραν να βγάλουν από τη φυλακή, καταγγέλουν τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, τον εξευτελισμό και τους ξυλοδαρμούς. Ζητάνε την αλληλεγγύη των οργανώσεων, στο αίτημα τους για ελευθερία.

Η επιστολή τους, όπως βγήκε από τη φυλακή (από το http://clandestinenglish.wordpress.com/2010/12/02/message-from-a-hunger-strikes-greece/)

Παρακάτω, η επιστολή τους (σε ελεύθερη μετάφραση από τα αγγλικά):


Σε όποιον μπορεί να νοιάζεται
 
Η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα που ισχυρίζεται προς τον κόσμο πως υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώμα. Αλλά δυστυχώς, λεει ψέμματα. Εδώ, για τους πρόσφυγες υπάρχουν μόνο πολλά κέντρα κράτησης, αντί για χώρους φιλοξενίας.
Στο Κέντρο Κράτησης στις Φέρες, χωράνε κανονικά 15 με 20 άτομα. Όμως, κρατάνε φυλακισμένους ακόμα και πάνω από 45 πρόσφυγες.
Οι Ιρανοί πρόσφυγες ζουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Όταν μας συλλαμβάνει η Αστυνομία στις Φέρες πρώτα πετάνε όλα μας τα αντικείμενα στα σκουπίδια και μετά βιώνουμε τη χειρότερη ιστορία της ζωής μας!
Βρώμικο μέρος!
Κακή συμπεριφορά!
Καθημερινό ξύλο!
Εδώ, η αστυνομία μας φέρεται όχι σαν ανθρώπινες υπάρξεις, αλλά σαν ζώα. Εδώ, υπάρχουν πολλές επικίνδυνες ασθένειες, όπως ηπατίτιδα. Έχουμε υποφέρει όλα αυτά για πάνω από 100 ημέρες και δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο σε αυτές τις συνθήκες.
Δεν είμαστε τουρίστες και δεν αφήσαμε τη χώρα μας για να ζήσουμε καλύτερα και δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε έτσι. Έχουμε πρόβλημα και διαμάχη με βασικά πράγματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Η ζωή μας κινδύνευε. Αναζητώντας προστασία και για να σώσουμε τις ζωές μας, πήραμε το ρίσκο να περάσουμε τα ελληνικά σύνορα. Δεν ζητάμε τίποτα από την ελληνική κυβέρνηση, παρά μόνο να μας αφήσει. Επειδή πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα για τη χώρα σας, ελπίζουμε να μας ακούσουν κάποιες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Έχουμε καταλάβει ότι εδώ δεν ήθελαν να μας βοηθήσουν.
Δεν το περιμέναμε.
 
Ακολουθούν τα τέσσερα ονόματα και οι τέσσερις υπογραφές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι φοιτητές του πρωινού εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία ανέλαβε ο στρατός