Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οδηγοί φορτηγών – βυτιοφόρων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Ιδιοκτήτες φορτηγών κλείνουν κατά διαστήματα από χτες το δρόμο μπροστά στη Βουλή, προκαλώντας περιστασιακά προβλήματα στην κυκλοφορία. Να αφήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει από το καλοκαίρι με το υπουργείο κάλεσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών ο Δημήτρης Ρέππας και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται».

Προειδοποίηση Δ. Ρέππα

«Η αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή. Αν βρεθούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία την ελληνική κοινωνία και στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών δεν θα μείνουμε θεατές. Θα αναγκαστούμε να λάβουμε πρωτοβουλία και να μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο» προειδοποίησε.
Υπογράμμισε επίσης, ότι όλοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων συμφωνούν με τη νέα ρύθμιση, γιατί όπως είπε, θα κάνει καλύτερες και πιο νόμιμες τις συνθήκες εργασίας τους ενώ απέρριψε το αίτημα για 10ετή μεταβατική περίοδο.
Αντιδράσεις

Η ΝΔ θα συμβάλει εποικοδομητικά σε όποια προσπάθεια συμβάλει στην ανάπτυξη της Οικονομίας, δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Δ. Τσουμάνης τονίζοντας ωστόσο, ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης είναι ελλιπές.
Για τελειωτικό χτύπημα όλων όσοι κατέχουν άδειες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ και για δημιουργία καρτέλ στην αγορά έκανε λόγο από πλευράς ΚΚΕ, ο εισηγητής Ν. Καραθανασόπουλος.
«Είμαστε θετικοί στη πρωτοβουλία για απελευθέρωση της αγοράς, αλλά η τελική μας ψήφος θα εξαρτηθεί από την πρόνοια που θα υπάρχει, στο μέτρο του δυνατού, για αυτούς που έχουν ήδη άδειες φορτηγών ΔΧ», δήλωσε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Α. Γεωργιάδης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!

Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου