Προς γενική απεργία και η Πορτογαλία

Η CGTR, η μεγαλύτερη εργατική συνομοσπονδία της Πορτογαλίας, απηύθυνε σήμερα έκκληση για γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η σοσιαλιστική κυβέρνηση, έγινε γνωστό από την ηγεσία του συνδικάτου.

«Καλούμε όλους τους εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου κατά των μέτρων λιτότητας και υπέρ μιας αλλαγής πολιτικής», δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του CGTR που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Η τελευταία γενική απεργία στην Πορτογαλία οργανώθηκε από το CGTΡ τον Μάιο του 2007 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας του τότε πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες.
Χθες, ο γενικός γραμματέας του CGTΡ Mανουέλ Καρβάλιο υποσχέθηκε «εντατικοποίηση του αγώνα» κατά του «εκβιασμού των διεθνών τοκογλύφων».
Απέναντι στην πίεση των χρηματαγορών και των Βρυξελλών, η πορτογαλική σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές το βράδυ μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων για να επιτύχει το στόχο της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος από το 7,3% του ΑΕΠ εφέτος στο 4,6% στα τέλη του 2011.
Το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το οποίο παραδοσιακά πρόσκειται στους σοσιαλιστές, καταδίκασε χθες τα «κοινωνικά απαράδεκτα μέτρα» και την «σκληρή επίθεση εναντίον των εργαζομένων». Το UGT δήλωσε έτοιμο για συνομιλίες με τα άλλα συνδικάτα για την ανάληψη κοινής δράσης.
Αναδημοσιεύση από www.kathimerini.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πολύωρη διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απολύσεις και στην ΕΒΓΑ