Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να γίνει φέτος

Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ (Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς) και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων μπορεί να επισπευσθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιος Σταυρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι η πώληση του 74% των μετοχών του ΟΛΠ -που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και είχε σχεδιασθεί ενδεικτικά να γίνει το 2014- μπορεί να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί εφέτος, προσθέτοντας ότι μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση του μάνατζμεντ για μία περίοδο 30 έως 40 ετών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να επισπευσθούν περιλαμβάνουν τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ποσοστό 6% μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και τη συμμετοχή του κράτους κατά σχεδόν ένα τρίτο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα επαναπροκηρυχθεί μόλις γνωρίζουμε πώς θα γίνει και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά, δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, σημειώνοντας ότι μπορεί να πάρει ενάμισι χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΕΣΗΕΜ-Θ: Σε αναστολή οι κινητοποιήσεις για ΕΡΤ

ΕΡΤ3: Εσείς θα μείνετε σιωπηλοί;