Πράσινο φως για το φάρμακο κατά της λευχαιμίας

Το πράσινο φως έλαβε από την Ε.Ε. η φαρμακοβιομηχανία Roche για το φάρμακο Mabthera κατά μιας από τις συνηθέστερες μορφές λευχαιμίας. 


Η ελβετική εταιρία πήρε «την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση του φαρμάκου αυτού στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία» και που έχουν ήδη υποβληθεί σε μια πρώτη θεραπεία κατά της μορφής αυτής καρκίνου, διευκρινίζει η Roche στην ανακοίνωσή της.
Το Mabthera βοηθά στη μείωση της πιθανότητας υποτροπής της νόσου. «Η πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία θα επιτρέψει στους ασθενείς να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», επισημαίνει ο καθηγητής Ζιλ Σαλέ από το νοσοκομειακό κέντρο της νότιας Λυών.
Σύμφωνα με μελέτη της φάσης ΙΙΙ, τελευταίο βήμα πριν μια εταιρία ζητήσει άδεια για ένα φάρμακό της, το Mabthera επιτρέπει στους καρκινοπαθείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπεία να έχουν διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης, χωρίς η ασθένεια να εξελίσσεται.
Τον Φεβρουάριο, η Roche πήρε την άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου φαρμάκου. Το Mabthera (Rituxan στις ΗΠΑ) είναι ένα από τα σημαντικότερα αντικαρκινικά φάρμακα της Roche, με πωλήσεις που έφτασαν τους πρώτους εννιά μήνες τα 4,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένας αγνοούμενος από χείμμαρο στη Θέρμη, σώος βρέθηκε ο δέυτερος

Πολυμελή τουλάχιστον 1.550 τμήματα καταγγέλλει η ΟΛΜΕ