Πώς ξεγέλασα τους απαγωγείς μου

Μία ημέρα πριν την απελευθέρωσή του ο Ιάπωνας δημοσιογράφος, που επέστρεψε τη Δευτέρα στη χώρα του μετά από πεντάμηνη ομηρεία στο Αφγανιστάν, είπε ότι εκμεταλλεύτηκε την ευπιστία και τις ελάχιστες γνώσεις των απαγωγέων του για στείλει μήνυμα μέσω Διαδικτύου ότι ζει.

Ο Κοσούκε Τσουνεόκα απήχθη στο βόρειο Αφγανιστάν τον Απρίλιο και αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο. Ο 41χρονος αποκάλυψε πως οι απαγωγείς του δεν ήταν Ταλιμπάν, αλλά μέλη της οργάνωσης Χεζμπ-ε-Ισλάμι και τόνισε πως δεν γνώριζαν παρά τα στοιχειώδη.

«Είχαν ακούσει τη λέξη internet, αλλά δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Εκμεταλλευόμενος την ευπιστία τους, ο Τσουνεόκα κατάφερε να στείλει δύο μηνύματα μέσω διαδικτύου την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.
«Μια ημέρα, ένας από αυτούς ήρθε κοντά μου με ένα κινητό τηλέφωνο και με ρώτησε σε τι χρησιμεύει. Σκέφτηκα τότε πως είναι μοναδική ευκαιρία», εξήγησε ο ίδιος.
Αφού ενεργοποίησε την πρόσβαση στο internet, έστειλε λίγες γραμμές στο Twitter, λέγοντας πως «ζει, αλλά είναι φυλακισμένος» και δίνοντας έτσι στοιχεία για το πού βρίσκεται, χωρίς οι απαγωγείς του να καταλάβουν τίποτε.
Την επομένη τον απελευθέρωσαν, αλλά ο Τσουνεόκα δεν θεωρεί ότι οι ενέργειές του αυτές έπαιξαν ρόλο. Ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που είναι μουσουλμάνος παραδέχτηκε πως οι απαγωγείς του δεν τον κακομεταχειρίστηκαν.
«Φαίνεται να έχουν μια πολύ απλοϊκή ερμηνεία του κόσμου: θεωρούν τους μουσουλμάνους καλούς και όλους τους υπόλοιπους κακούς», υπογράμμισε τονίζοντας πως οι συγκεκριμένοι αντάρτες έτρεφαν μεγάλο θαυμασμό για τους Ταλιμπάν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!

Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου