Πορεία πραγματοποιούν σήμερα στη Βουλή οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφώρων

 Συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοια, πορεία προς τη Βουλή και καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών καθώς σήμερα ξεκινάει η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι σε συνεργασία με την αστυνομία θα φροντίσουν ώστε να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία ενώ σε κάθε περίπτωση τήρησης αδικημάτων θα περάσουν στην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Χθες οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχώρησαν είτε σε αποκλεισμούς δρόμων όπως στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας είτε σε συμβολικές συγκεντρώσεις όπως στα δυτικά της Θεσσαλονίκης όπου σύμφωνα με τις αρχές είχαν συγκεντωθεί περίπου 300 φορτηγά. Παρ`όλα αυτά δεν έλλειψαν οι εντάσεις καθώς η εθνική οδό Αθηνών Κορινθού έμεινε χθες το πρωί κλειστή για αρκετή ώρα λόγω του μποτιλιαρίσματος που δημιουργήθηκε εξαιτίας του συμβολικού 10 λεπτου απολεισμού. Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης ήταν παραταγμενες δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απέτρεπαν τους οδηγούς να κάνουν πορεία με τα φορτηγά στο κέντρο της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν πεζή και την κάθοδο της λεωφόρου Αθηνών διαμαρτυρόμενοι ότι η Τροχαία δεν τους επιτρέπει να μετακινήσουν τα φορτηγά που είναι παραταγμένα από το πρωί στην άνοδο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Φορτηγών Πάνος Τζωρτζάτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “εμείς διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, η Τροχαία ωστόσο, έχει κλείσει το δρόμο και δεν μας αφήνει να μετακινήσουμε τα φορτηγά”. 
πηγή: enet.gr, hbnews.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άμεση απόσυρση του ν/σχ για τις οδικές μεταφορές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών