Πορεία αντιρρησιών συνείδησης στην Τουρκία

Τονίζοντας ότι δεν έχουν κανένα λόγο να τελέσουν τη στρατιωτική τους θητεία, εκατοντάδες νέοι αντιρρησίες συνείδησης και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του TRT στο Ελμαντάγ της Κωνσταντινούπολης, προκειμένω να συμμετάσχουν στην πορεία κατά της υποχρεωτικής θητείας, που είχε οργανωθεί για την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011.

Οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κουρδικής καταγωγής, υποστηρίζουν σε δήλωσή τους: “Οι διοικητές του “Ανώτατου Στρατού” αγνόησαν την πολιτιστική μας γλώσσα και παραμέλησαν ακόμα και τα πιο ανθρωπιστικά μας αιτήματα. Σήμερα, θέλουν να μας δώσουν όπλα και να μας βάλουν να πολεμήσουμε ενάντια στους δικούς μας ανθρώπους. Έχουμε πολλούς λόγους για να αρνούμαστε αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να εκτελέσουμε στρατιωτική θητεία στον τουρκικό στρατό. “

Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που αρνούνται να καταταγούν στην Τουρκία φαίνεται να αυξάνεται. Το 2010 μάλιστα, ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε. Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας του Savaş Karsıtları και του πρακτορείου ANF, τουλάχιστον 221 άτομα -εκ των οποίων 22 είναι γυναίκες- δήλωσαν αντιρρησίες συνείδησης το 2010।Τα έτη μεταξύ 1989 και 2009 ο αριθμός που καταγράφηκε αντιστοιχούσε σε 86.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Να αποπεμφθούν από τις θέσεις τους για ρατσιστικές δηλώσεις η Α. Νταλάρα και η Φ.Πιπιλή ζητάει το ΕΠΣΕ

Ούτε ο Μουμπάρακ παραιτείται , ούτε ο λαός