Πολύ πιθανή η εισβολή των ΜΑΤ στην Νομική από ώρα σε ώρα

Πριν λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν τους δρόμους μπροστά από την Νομική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την απόφαση της συνέλευσης των μεταναστών να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν των χώρο και ετοιμάζονται να εισβάλλουν στον χώρο της Νομικής και να καταπατήσουν για άλλη μια φορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία προκειμένου να προχωρήσει στην άρση του πανεπιστημιακού ασύλου για το χώρο. “Η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, οι χώρος θα προστατευθεί”, δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Όσον αφορά στην απόφαση των μεταναστών, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτήριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτήριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές που είχαν συμφωνηθεί”.Νωρίτερα, μέλη της Πρωτοβουλίας  είχαν δηλώσει ότι η τελική απόφαση για τη μετακίνησή τους ανήκει στους ίδιους τους μετανάστες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άνοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας των 50 μεταναστών

Άκυρη η συμφωνία, υπαναχώρησε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου