Πολιτική ισχυρίζεται ότι είναι η δίωξή του ο Θόδωρος Ρουσόπουλος

Στη γραμμή Καραμανλή ότι «δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου κινείται και ο Θ. Ρουσόπουλος στο υπόμνημα που απέστειλε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία έχει παραπεμφθεί μαζί με ακόμη τέσσερις πρώην υπουργούς της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού -ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως ελεγχόμενος- στο 8σέλιδο υπόμνημα επιχειρεί να αντικρούσει, κυρίως με νομικά επιχειρήματα, το «κατηγορητήριο» του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο καταλήγει και σε πολιτικά συμπεράσματα, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη», ισχυρίζεται ότι «αορίστως, ασαφώς, αβασίμως και αναποδείκτως» του αποδίδονται κατηγορίες, ότι «δεν στοιχειοθετείται η ηθική αυτουργία» σε βάρος του και ότι δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου, παραπέμποντας στις εκθέσεις του ΣΟΕ.«Ουδεμία ένδειξη, ούτε καν υπόνοια αξιόποινης συμμετοχής μου στη διερευνώμενη υπόθεση προκύπτει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εξεταστικές επιτροπές και η Δικαιοσύνη.

Χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμους» τους ισχυρισμούς περί πιθανής στοιχειοθέτησης εμπλοκής ή ευθύνης του και προσθέτει ότι «ακριτομυθίες, διαδόσεις, φήμες και άλλα παρόμοια φληναφήματα ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και, πάντως, με τις ενδείξεις και πολλώ μάλλον τις αποδείξεις, που κατά το ισχύον σύστημα ποινικής δικαιοσύνης απαιτούνται για τη στοιχειοθέτηση ποινικώς αξιόλογων και συνακολούθως ερευνητέων ποινικών κατηγοριών».

Το συμπέρασμα Ρουσόπουλου είναι ότι «οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της επίμαχης υπόθεσης εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης. Και εκτιμά ότι εξ αυτού του γεγονότος δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβάλει κάποιον υπερασπιστικό ισχυρισμό και εναποθέτει τις ελπίδες του στη Δικαιοσύνη, αφήνοντας αιχμές κατά της Προανακριτικής ότι λειτουργεί ως κομματικό όργανο, παραβλέποντας ότι η ΝΔ έχει αποχωρήσει από αυτή. «Οταν η υπόθεση», καταλήγει, «περιέλθει, όπως αναμένω, στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Σήμερα, έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Γ. Βουλγαράκης και Π. Δούκας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολύσεις και τρομοκρατία στον ΔΟΛ

Πορείες διαμαρτυρίας αύριο σε ολόκληρη τη Γαλλία