Πολιτικές διώξεις στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με καταγγελίες των σπουδαστών, δύο από τους συναδέλφους τους έλαβαν κλήση από το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Σπουδαστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν, οι κλήσειςαυτές γίνονται έπειτα από μήνυση μέλους ή μελών του διοικητικού συμβουλίου του ωδείου (άλλωστε ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Λεφάκης, παραδέχτηκε πως έδωσε στοιχεία στον εισαγγελέα) στο πλαίσιο της γενικότερης στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συλλόγου σπουδαστών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Την Παρασκευή 18/02/2011 δύο από τους σπουδαστές του κρατικού ωδείου θεσσαλονίκης λαμβάνουν κλήση από το πταισματοδικείο θεσσαλονίκης, για να «δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την κατάληψη». Στις κλήσεις δεν διασαφηνίζεται σε ποια κατάληψη αναφέρονται, να σημειωθεί εδώ ότι ο σύλλογος σπουδαστών έχει προβεί σε τέσσερις καταλήψεις από τον μάη του 2010
και διάφορες άλλες κινητοποιήσεις, με αιτήματα οικονομικού, διοικητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα .

Δεν είναι γνωστό αν έχει τελειώσει ακόμα η διαδικασία κλήτευσης, καθώς δεν έχουμε ακόμη τη δικογραφία στα χέρια μας. Οι εν λόγω κλήσεις γίνονται έπειτα από μήνυση μέλους ή μελών του διοικητικού συμβουλίου του ωδείου (άλλωστε ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Λεφάκης, παραδέχτηκε πως έδωσε στοιχεία στον εισαγγελέα) στο πλαίσιο της γενικότερης στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συλλόγου σπουδαστών.

Με τον κρατικό μηχανισμό να εντείνει την προσπάθεια καταστολής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, επιχειρείται η ποινικοποίησή τους στην κοινή συνείδηση μέσω δικαστικών και νομικών διαδικασιών. Καταφεύγει σε συλλήψεις και διώξεις, στοχοποιώντας -μεμονωμένα και παραδειγματικά- άτομα, για δράσεις συλλογικού χαρακτήρα.

Όταν τα φυντάνια της κρατικής εξουσίας μηνύουν αγωνιστές, όταν τα αφεντικά ρουφάνε τα λεφτά από τις τσέπες μας, όταν η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιείται, όταν η γεωμετρική πρόοδος εντοπίζεται στην αύξηση των δίκυκλων της αστυνομίας και όχι των κοινωνικών ελευθεριών, όταν η κρατική δικαιοσύνη δρα ενάντια στο δίκαιο των αγωνιζόμενων, όταν οι εθνικιστικές φανφάρες
προσπαθούν να τσαλαπατήσουν τα απομεινάρια ζωής των μεταναστών, τότε το αυτονόητο καθορίζει τη στάση μας.

Καμία ανοχή στις πολιτικές διώξεις

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Πρωτοβουλία σπουδαστών ΚΩΘ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γενική απεργία!

Απεργιακό alterthess, με ενημέρωση από τους δρόμους