«Πόλεμος» στην ΔΗΜΑΡ- Eκτός Βουδούρης- Μουτσινάς

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δύο Βουλευτές που διεγράφησαν σήμερα από την Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του Φ. Κουβέλη στην οποία χαρακτηρίζουν την διαγραφή τους “προληπτική” και “αποκλειστικά στη βάση της πρόθεσής τους να ζητήσουν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ”.
 
“Η προληπτική διαγραφή αναδεικνύει τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση στην προοπτική της διερεύνησης όλης της αλήθειας” αναφέρουν.
 
“Η κατηγορία ότι στηρίζουμε «διαφορετικό πολιτικό σχέδιο απ” αυτό της ΔΗΜΑΡ» είναι εντελώς ανυπόστατη, εφόσον από την 19η Ιουνίου, που η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να στηρίξει την Προγραμματική Συμφωνία χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση, δεν πάψαμε να στηρίζουμε τις θέσεις, βάσει των οποίων οι πολίτες μας εξέλεξαν” τονίζουν.
 
“Τη μάχη αυτή θα συνεχίσουμε να δίνουμε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και ως απλά μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί με όλους τους συντρόφους και φίλους, που δεν εγκρίνουν την υποστήριξη στην νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ” προσθέτουν.
 
Τέλος επεσημαίνουν πως “Θεωρούμε πως η παρούσα κρίση, με αφορμή τη Λίστα Λαγκάρντ, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος”.
 
 
Διαγραφή λόγω διαφορετικού πολιτικού σχεδίου
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε την απόφασή του στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, με την οποία οι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.
Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Βουδούρης: Θα θέσω θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
 
Την πρόθεσή του να ψηφίσει την εξέταση ευθυνών Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, νωρίτερα στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου, ενώ τόνισε πως την απόφαση για την λίστα Λαγκάρντ δεν την έχει πάρει κανένα όργανο του κόμματος, αλλά ο Φ. Κουβέλης. Επίσης θεωρεί πως μέσα στην ΔΗΜΑΡ υπάρχουν δύο απόψεις, μια που στηρίζει τις πολιτικές Σαμαρά και μια μειοψηφούσα που θεωρεί πως οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι χρεοκοπημένες. Τέλος δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να φύγει από την ΔΗΜΑΡ, ενώ τόνισε ότι θα θέσει θέμα παραμονής του κόμματος στην κυβέρνηση. 
 
Σε ραδιοφωνική εκπομπή ο δεύτερος “αντάρτης” βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Π. Μουτσινάς είπε: « Δεν είμαστε εμείς εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αν τα ξέραμε αυτά προεκλογικά δεν θα ήμασταν καν στη ΔΗΜΑΡ».
 
Εκπρόσωπος Τύπου: Εκτός γραμμής Βουδούρης και Μουτσινάς
 
Αμεσα απάντηση στον κ. Βουδούρη έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, λέγοντας πως το κόμμα έχει συλλογικές αποφάσεις και τον χαρακτήρισε “εκτός γραμμής” καταγγέλλοντας τον για αδιαφορία προς τα συλλογικά όργανα. Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής τονίζοντας ότι αυτό εναπόκειται στις απόφασεις των οργάνων του κόμματος.
 
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης , δήλωσε με νόημα ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν επιτρέπει διαγραφή μέλους της, αλλά ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει στον πρόεδρο του κόμματος να αλλάξει τη σύνθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Θα κάνουν άλλη μια φορά το ίδιο που έχουν κάνει σε όλες τις βασικές αποφάσεις. Το κομματικό σώμα έχει κουραστεί. Είναι κόντρα σε όλες τις αποφάσεις. Την Παρασκευή θα καταψηφίσουν το φορολογικό» είπε ο κ. Χατζησωκράτης για τους Οδ.Βουδούρη και Π.Μουτσινά.
 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κυκλοφορεί το “Εν Ονόματι της Ποιήσεως” του Ιορδάνη Κουμασίδη

Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ