ΠΟΑΣΥ: Μετανάστες παρουσιάζουν αυτοκτονικές τάσεις στα Αστυνομικά Τμήματα

Τον κώδωνα του κινδίνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλληλων (ΠΟΑΣΥ), η οποία σε έγγραφό της καταγγέλει την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων από τη μακροχρόνια παραμονή συλληφθέντων μεταναστών χωρίς χαρτιά στα αστυνομικά τμήματα
 
Το σθυγκεκριμένο έγγραφο εστάλη στις 28 Ιουνίου στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος.
 
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ επικαλούνται τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται σε ακατάλληλους χώρους και από πλευράς ασφαλειας αλλα και υγιεινής για περισσότερο από ένα χρόνο -από Ιούνιο του 2012- με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί η ψυχική τους υγεία.
 
Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, η πολιτεία πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να υπαρξει άμεση μετακίνηση όλων των κρατουμένων από τα κρατητήρια της Α.Δ. Κοζάνης σε χώρους όπου πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα κατά την παραμονή τους είναι πολλά με κυριότερο τη διαταραχή της ψυχικής ισορροπίας των κρατουμένων, καθώς λόγω της μακράς περιόδου περιορισμού τους σε ακατάλληλους για μακρόχρονη παραμονή χώρους, το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα. Κατά καιρούς έχουν εκφράσει αυτοκτονικές ιδέες. Οι φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών που έχουν καταστεί περισσότερο ψυχολόγοι παρά φρουροί τους, προλαμβάνουν τα χειρότερα. Η πρόσφατη αυτοκτονία αλλοδαπού κρατούμενου στα Γρεβενά αποτελεί περίτρανη απόδειξη των επιχειρημάτων μας αλλά ταυτόχρονα και καμπανάκι κινδύνου».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία απάντηση των εργαζομένων στην “Κατσέλης” και την “Αλλατίνη”

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ σήμερα