Πληροφορίες από το ΑΠΘ για την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στις 22 Σεπτέμβρη να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να έρθουν στο πανεπιστήμιο με άλλους τρόπους μετακίνησης. Προς διευκόλυνση τους, θα επιστρατευτεί και λεωφορείο του ΑΠΘ. Σε σημερινή ανακοίνωση η Πρυτανεία δίνει περισσότερες πρακτικές πληροφορίες:

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση της 15-9-2010 το Α.Π.Θ. στην προοπτική να γίνει το πρώτο «Οικολογικό Πανεπιστήμιο» της χώρας, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με κύριο στόχο τον σταδιακό περιορισμό της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με παράλληλη ενίσχυση όλων των ήπιων εναλλακτικών μορφών βιώσιμης κινητικότητας.

Σαν πρώτο βήμα το Α.Π.Θ. συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), προσκαλώντας στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον(με τα πόδια, με ποδήλατα, με μαζικά μέσα μεταφοράς….).

Την ημέρα αυτή,  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης θα είναι κλειστός για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα από τις 6.00 πμ έως τις 18.00 με εξαίρεση την πρόσβαση οχημάτων μεταφοράς ασθενών και τη διαδρομή  περιμετρικά στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για τη διευκόλυνση όσων έρχονται μέσω περιφερειακής με το αυτοκίνητό τους διατίθεται ειδικά για τη μέρα αυτή ο χώρος στάθμευσης του Θεάτρου Γης από όπου στη συνέχεια λεωφορείο του Α.Π.Θ θα τους/τις μεταφέρει σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Όσοι/ες έρχονται  μέσα από την πόλη είτε με λεωφορείο που δεν περνά μπροστά από το Πανεπιστήμιο είτε με τα πόδια θα μπορούν επίσης να μετεπιβιβαστούν σε λεωφορείο του Α.Π.Θ που θα κάνει τη κυκλική διαδρομή Εγνατία-Γ’ Σεπτεμβρίου-Λεωφόρο Στρατού-Αγγελάκη-Εγνατία -Α.Π.Θ στις αντίστοιχες στάσεις του Ο.Α.Σ.Θ κατά μήκος αυτής της διαδρομής.

Τα λεωφορεία στις δύο αυτές διαδρομές  -που φαίνονται στο χάρτη (http://press.auth.gr/news/wordpress/wp-content/uploads/2010/09/ΧΑΡΤΗΣ.pdf)-  θα λειτουργούν, δωρεάν, από τις 6.00 πμ έως τις 18.00 και η συχνότητα τους θα είναι κάθε 15 λεπτά στις ώρες αιχμής (7.30-9.30  και 14.00 -16.00) και στις υπόλοιπες ώρες κάθε 30 λεπτά.

Οι χώροι στάθμευσης της Πολυτεχνικής Σχολής που έχουν είσοδο/έξοδο στην περίμετρο της Πανεπιστημιούπολης και οι χώροι στάθμευσης που έχουν είσοδο/έξοδο στη διαδρομή περιμετρικά του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί για όλο το προσωπικό του Α.Π.Θ. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός αυτών των θέσεων είναι περιορισμένος και αναμένεται ότι θα καλυφθούν πλήρως από πολύ νωρίς.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συλλήψεις προσφύγων στον Έβρο

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς