ΠΚΜ: Συνάντησε τον Καλαφάτη, ο Τζιτζικώστας

 

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα στις 10 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, υπογραμμίζοντας ότι τους δύο άντρες συνδέουν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας από το παρελθόν, κατά τη θητεία τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησης, η οποία περιελάμβανε σημαντικά θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και που χρήζουν επίσπευσης, άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης. 
 
«Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση μιας ολοκληρωμένης και συγκροτημένης περιβαλλοντικής πολιτικής σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη, την οποία, με το νέο ξεκίνημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα. Το νέο μοντέλο διοίκησης της ΠΚΜ έχει σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό. Με τον Υπουργό κ. Καλαφάτη έχουμε ταυτόσημες απόψεις σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με το μέλλον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, τις οποίες στοχεύει να αναδείξει και να αξιοποιήσει η νέα διοίκηση. 
 
Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή ειδική σύσκεψη της διοίκησης της ΠΚΜ, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υ.Π.Ε.Κ.Α, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. «Ο καμβάς πάνω στον οποίο θα κινηθούμε συστηματικά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικός άξονας της πολιτικής του ΥΠΕΚΑ είναι η ενίσχυση και προώθηση του μοντέλου της αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.
 
Τέλος, δεν παρέλειψε να δηλώσει τη διάθεση του ΥΠΕΚΑ για τη θεμελίωση μιας αγαστή και εποικοδομητικής συνεργασία με την ΠΚΜ, ενώ αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι οι τρεις στόχοι του είναι «αμεσότητα, αποτελεσματικότητα και διάχυση των αναπτυξιακών αποτελεσμάτων στην κοινωνία».
 
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας για την Βιο.Μετ

ΠΑΜΕ: Φθηνή θέρμανση για το λαό