Πιέσεις στην Ουγγαρία από Μπαρόζο για τον νόμο περί Τύπου

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε αμφιβολίες αναφορικά με το νέο ουγγρικό νόμο για τα μέσα ενημέρωσης και θα μιλήσω γι’ αυτό μεθαύριο, την Παρασκευή, κατά τις επαφές μου με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη», διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπαρόζο.

«Δεν θέλω να προκαταλάβω τα αποτελέσματα των συζητήσεών μας, όμως ελπίζω ότι οι ουγγρικές αρχές θα μπορέσουν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση και να διαλύσουν όλες τις αμφιβολίες που προκαλούνται απ’ αυτό το νόμο», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν απέκλεισε σήμερα μία τροποποίηση ορισμένων στοιχείων του νόμου περί Τύπου αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζητήσει.

«Είναι πρόωρο να πούμε αν οι ουγγρικές αρχές θα τροποποιήσουν το νόμο που πλαισιώνει τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης. Αναμένουμε τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα δούμε πώς θα θεραπεύσουμε την κατάσταση αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Γιάνος Μάρτονι. «Θα δούμε τι είδους σχόλια, κριτικές θα γίνουν από τις Βρυξέλλες και μπορούμε να κάτσουμε να το συζητήσουμε», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν την Παρασκευή στη Βουδαπέστη για να συναντήσουν τον Όρμπαν και την κυβέρνησή του και να συνεννοηθούν σχετικά με τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ.

πηγή: tvxs

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε ανοιχτή συνέλευση καλεί η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εργατών Ν/Ε για τη δημιουργία κινήματος ανέργων

Βίντεο – Η νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου στην Κερατέα