Πιέσεις για συμβιβαστική συμφωνία ασκεί ο Ομπάμπα στους Ρεπουμπλικάνους

Πιέσεις για γρήγορη δράση προκειμένου να αποφευγχθεί ο “δημοσιονομικός γκρεμός” ασκεί ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στο Κογκρέσο ζητώντας από τους Ρεπουμπλικανους να αποδεχτούν την πρότασή του για το φορολογικό. Παράλληλα προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για τις φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών που θα τεθούν σε ισχύ από το νέο έτος αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ. Μιλώντας σε εκπομπή του NBC που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το νέο έτος θα είναι για τη μείωση των φόρων της μεσαίας τάξης.

«Νομίζω -η ελπίδα μου είναι- ότι τις επόμενες 48 ώρες οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι, πέρα από τις πολιτικές διαφορές, η κορυφαία προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αυξηθούν οι φόροι για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης. Αυτό θα πλήξει άσχημα την οικονομία» τόνισε ο Ομπάμα στην εκπομπή «Meet the Press» προσθέτοντας:«Μπορούμε να το επιτύχουμε. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι δεν θέλουμε να αυξηθούν οι φόροι για τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι. Εάν το επιτύχουμε, αυτό θα απαλύνει πολύ το ‘δημοσιονομικό βάραθρο’. Αποτρέπει τις χειρότερες συνέπειες» 

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ακόμη πως αν δεν επιλυθεί το ζήτημα αυτό και δεν επιτευχθεί μείωση του ελλείματος τότε οι αγορές θα αντιδράσουν δυσμενώς για την αμερικάνικη οικονομία

Την Κυριακή μετά την μετάδοση της εκπομπής που μαγνητοσκοπήθηκε το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε στο δίκτυο FOX ότι οι πιθανότητες συμφωνίας για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» είναι «εξαιρετικά μεγάλες» και ότι «ο Ομπάμα κέρδισε».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέοι περιορισμοί της Κίνας στο Διαδίκτυο

Κατατέθηκε η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή