ΠΓΔΜ: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις 16 Δεκεμβρίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόταση μομφής θα κατατεθεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και της στασιμότητας της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ, για την οποία η αντιπολίτευση επιρρίπτει τις ευθύνες αποκλειστικά στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της “Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης”, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

“Η κυβέρνηση αυτή εδώ και πέντε χρόνια μας υπόσχεται ότι θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., όμως η όλη πορεία της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή δεν μετατοπίστηκε ούτε πέντε εκατοστά. Όλοι γύρω μας προοδεύουν και μόνον εμείς παραμένουμε καθηλωμένοι. Η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτό οφείλεται στην εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα. Αυτοανακηρύχθηκαν πατριώτες και εμάς μας αποκαλούν προδότες”, σημείωσε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, δεν κινδυνεύει, καθώς διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επίσης, το κόμμα του VMRO-DPMNE προηγείται με μεγάλη διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.7

Αντιμέτωποι με την διοίκηση του νοσομείου Ιπποκράτειο βρέθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΝΙΘ