Πέθανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 ετών ο Νίκος Γιαννόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2000. Υπήρξε επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το 2005 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τον Απρίλιο του 2010, ανέλαβε καθήκοντα α’ αντιπροέδρου της ΕΛ.Β.Ο.
  Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αυτόνομης Πας για το θάνατο του Νίκου Γιαννόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21/12/2010
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Νίκου Γιαννόπουλου, Προέδρου επί σειρά ετών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συνδικαλιστή από το 1980 στο σωματείο Ξύλου Θεσσαλονίκης.
Ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος, υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης από όλες τις βαθμίδες του και συνέβαλε με τη δράση του και αυτός στις κατακτήσεις των εργαζόμενων όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αναγνωρίζουμε την προσφορά του στο κίνημα, παρ’ όλες τις διαφωνίες, τις αντιθέσεις και τις οξείες, πολλές φορές, αντιπαραθέσεις που είχαμε.
Οφείλουμε όμως, παρ’ όλες τις αντιπαραθέσεις και διαφωνίες μας, να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι ήταν από τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στην Θεσσαλονίκη, που στην πράξη και όχι στα λόγια , πολλές φορές εναντιώθηκε σε αντεργατικές πολιτικές και έδωσε μάχες ενάντια στο άρθρο 4 και στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την περίοδο του 1984-1987, στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων Σημίτη και από τα πρώτα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ που μίλησαν ενάντια στο 1ο μνημόνιο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.
 
Καλό ταξίδι συνάδελφε Νίκο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα για παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς Φαλήρου- Ευζώνων- Σχολής Τυφλών στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Εξετάζει την υποβάθμιση της Πορτογαλίας η Moody’s