Περιοδία του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της κίνησης “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, ο υπ. Περιφερειάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος συναντήθηκε χθές Τετάρτη με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στα γραφεία του στον Πολύγυρο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.Όπως αναφέρει το Δελτίο, “Τα θέματα στα οποία επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο κ. Τρεμόπουλος ήταν: η ποιότητα ζωής, η ύδρευση, η διαχείριση απορριμμάτων –  ανακύκλωση, οι μεταφορές και η συγκοινωνία, ο τουρισμός, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η δασοπροστασία και η ανάπτυξη της μεταποίησης και του εμπορίου.
Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε: «Η ανάπτυξη της Χαλκιδικής πρέπει να ξανασχεδιαστεί άμεσα από την αρχή και πρέπει να στηριχθεί στις αρχές της πράσινης οικονομίας. Σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι άνθρωποι της που απέκτησαν μακρά κοινωνική εμπειρία με την ενασχόληση τους με τον εσωτερικό και διεθνή τουρισμό. Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί σαν αναπτυξιακός μοχλός δεν είναι η ποσότητα των στοιχείων που διαθέτει, αλλά η ποιότητα, η αξία, η ιστορικότητα και το πολιτισμικό κληροδότημα της περιοχής. Υπάρχουν τοπικά προϊόντα όπως το λάδι, οι ελιές και το μέλι   που πρέπει να κατοχυρωθούν σαν Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και να αναπτυχθεί η βιολογική καλλιέργεια ελιάς που για την ώρα είναι ανύπαρκτη στη Χαλκιδική.»
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τρεμόπουλος έχει αναδείξει πολλά και σημαντικά προβλήματα της Χαλκιδικής εδώ και πολλά χρόνια ως μέλος οικολογικών οργανώσεων (καταπατήσεις στο δάσος Σταυρονικήτα και στο Πόρτο Καρράς) μαζί με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ν. Φώκαιας κ. Θεολόγο Καραδήμο, αλλά και ως ευρωβουλευτής, σε  συνεργασία με Ούγγρους Ευρωβουλευτές, κατάφερε να υπερψηφιστεί η ιστορική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Κομισιόν την πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει αναδείξει τα προβλήματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.
Επίσης η Οικολογία Αλληλεγγύη έχει αναδείξει τον χρόνο που πέρασε θέματα όπως οι αμμοληψίες στο Γλαρόκαβο, οι υδρομετρητές στην περιοχή Σταυρονικήτα, τα Σφαγεία στη Γαλάτιστα, η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ του Δήμου Σιθωνίας, η μη λειτουργία του βιολογικού σταθμού στη Φούρκα.
           Πέρα από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και πρώην κοινοτάρχη Ν. Φώκαιας Θεολόγη Καραδήμο, τον Μ. Τρεμόπουλο συνόδευσαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαλκιδικής Γιάννης Γέργας (αντιδήμαρχος Ορμύλιας) και Πάνος Γρηγοριάδης (δημοσιογράφος).”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρουσίαση ψηφοδελτίων από τη “Θεσσαλονίκη της Ανατροπής”

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα