Πάζαρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων

Παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα οργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και η Συνέλευση Διαχείρισης του Ξενώνα.

Εδώ και 10 μήνες, ο Ξενώνας Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί, με την υποστήριξη μόνο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, σαν ένα ανοιχτό εγχείρημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Παρέχει στέγη και καθημερινή διατροφή στις οικογένειες των ενοίκων (γύρω στα 70 άτομα), εξασφαλίζει τα αναγκαία για τα παιδιά και τα βρέφη, στηρίζει τους μαθητές στο σχολείο και τους ενήλικες στη δουλειά.

Το αίτημά της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας παραμένει πάντα να λειτουργήσει ο ξενώνας μέσα από μια μόνιμη, δημόσια χρηματοδότηση και μέσα από κοινωνικό έλεγχο, κάτι που δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται. Μέχρι να γίνει αυτό, συνεχίζει να στηρίζει τον ξενώνα, ως μια έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης, χωρίς να επιδιώκουμε ή να λαμβάνουμε καμιά κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση.
Η μόνη στήριξη είναι η εθελοντική δουλειά, η οικονομική ενίσχυση από πολίτες και κοινωνικές οργανώσεις και οι προσφορές σε είδος. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται το παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων, αναζητώντας προσφορές σε αντικείμενα, καινούργια ή μεταχειρισμένα, όπως βιβλία, δίσκους, ταινίες, αφίσες, κοσμήματα, διακοσμητικά, ρούχα, μικροέπιπλα, χειροτεχνήματα, χειροποίητα γλυκά και τρόφιμα και ότι άλλο ο καθένας και η καθεμία μας δεν χρειάζεται πια ή θέλει να προσφέρει για την ενίσχυση του ξενώνα. Φωτογράφοι, ζωγράφοι και άλλοι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να μας χαρίσουν εργά τους, τα οποία θα πωληθούν για την ενίσχυση του ξενώνα, ή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση παράγοντας επιτόπου έργα προς πώληση.
Το παζάρι θα γίνει το Σάββατο, 11 Δεκέμβρη σε χώρο του λιμανιού (όπου θα εξελίσσεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και θα συνοδεύεται επίσης από άλλες εκδηλώσεις (μουσική, κουζίνα, προβολές κα). Τα αντικείμενα θα συγκεντρώνονται μέχρι την προηγούμενη ημέρα στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23 και Βενιζέλου), ή την ίδια μέρα στο χώρο της εκδήλωσης.
Μετά τις 11 Δεκέμβρη και ως το τέλος της χρονιάς, το παζάρι θα μεταφερθεί στο Στέκι Μεταναστών, ενώ όσα αντικείμενα περισσέψουν μπορούν είτε να επιστραφούν, είτε να μείνουν στους ένοικους του ξενώνα.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα στο www.antiratsistiki.gr.
Παρακαλούμε τα μεταχειρισμένα ρούχα να είναι καθαρά, σιδερωμένα και σε καλή κατάσταση. Πέρα από τα είδη για το παζάρι, ο Ξενώνας χρειάζεται πάντα προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, γάλατα, βρεφικές κρέμες, τρόφιμα, καθαριστικά κα (αναλυτικά στην παραπάνω σελίδα).
Επικοινωνία:
Ξενώνας Προσφύγων (Σιατίστης 12 & Φιλίππου)
Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου)
6973710771

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επίθεση δέχτηκε η διαμαρτυρία συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Χίλτον

Συνεχίζεται η διαρροή βουλευτών στη ΝΔ