Παρέμβαση στο ΣΤΕ υπέρ της ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ του Αλλατίνι είχε κάνει ο Γ.Μπουτάρης!

Ενάντια στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων να χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο το συγκρότημα της Αλλατίνι στην οδό Λασκαράτου και να μην προχωρήσουν τα σχέδια ανοικοδόμησής του φαίνεται πως ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του ίδιου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα. 
 
 
Το 2003 εκπονείται σχέδιο ανοικοδόμησης του Αλλατίνι και εγκρίνεται με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου. Αντίθετοι στην απόφαση του τότε υπουργού πολιτισμού είναι οι κάτοικοι της περιοχής. Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», η «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» και 19 κάτοικοι –εννέα από τους οποίους στην πορεία αποσύρουν την προσφυγή, έπειτα από διώξεις που δέχτηκαν – προσφεύγουν στο ΣΤΕ, με στόχο την αναστολή της υπουργικής απόφασης και το πάγωμα των εργασιών ανοικοδόμησης.
Η δήλωση με την οποία ο Γιάννης Μπουτάρης αποποιείται “το περιεχόμενο, τον επιδιωκόμενο σκοπό και την υποβολή ενώπιον του ΣτΕ της προσφυγής των κατοίκων

 Ο δημοτικός σύμβουλος τότε με την παράταξη του ΚΚΕ και μέλος της «Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης»  Γιάννης Μπουτάρης, σε έγγραφη δήλωση του στο συμβο0ύλιο της επικρατείας με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2003, αναφέρει ότι «δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο, τον επιδιωκόμενο σκοπό και την υποβολή ενώπιον του ΣΤΕ εκ μέρους της αστικής αυτής μη κερδοσκοπικής εταιρίας της υπ’ αριθ. Καταθέσεως Ε 5494/16.7.2003 αιτήσεως ακυρώσεως της υπ’ αριθ. ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/3692/ΠΕ/8402/2003  αποφάσεως του υπουργού πολιτισμού, ούτε με την υπ’ αριθ. Καταθέσεως Ε 5495/16.7.2003 αίτηση αναστολής εκτελέσεως της αποφάσεως αυτής και ότι επιθυμώ την εφαρμογή της απόφασης αυτής».

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι ο νυν υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ  Γιάννης Μπουτάρης, που έχει θέσει στο επίκεντρο της προεκλογικής του καμπάνιας τα ζητήματα πρασίνου και δημόσιων χώρων, μόλις μερικά χρόνια πριν, είχε ταχθεί με ξεκάθαρο τρόπο υπέρ της σκανδαλώδους, όπως αποδεικνύεται παρακάτω, ανοικοδόμησης του χαρακτηρισμένου «ιστορικά διατηρητέου μνημείου», παλιού εργοστασίου Αλλατίνι.  

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναβάλλεται η εκδίκαση των προσφυγών κατά του μνημονίου λόγω έλλειψης εγγράφων…

Γαλλία : 12 Οκτώβρη, νέα μέρα κινητοποιήσεων και απεργία διαρκείας στο μετρό.