Παρέμβαση ΠΑΜΕ για τη μη καταβολή του επιδόματος αδείας από το Alter

Παρέμβαση με επιστολή του πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) προς το ιδιωτικό κανάλι Alter, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα αδείας τους.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξης:

«Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, κον Κώστα Γιανίκο

Πληροφορηθήκαμε από τους εργαζόμενους της επιχείρησης ότι δεν έχετε ακόμα καταβάλλει, όπως προβλέπεται και αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων, το επίδομα αδείας. Οι εργαζόμενοι πήραν τις άδειες τους χωρίς να έχουν ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα που θα τους εξασφάλιζε έστω κάποια δυνατότητα να πληρώσουν μερικά έξοδα των διακοπών τους. ΄Είναι απαράδεκτο να καταστρατηγείτε ένα από τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων του σταθμού σας. Αποτελεί υποχρέωση σας και έπρεπε ήδη να έχει καταβληθεί. Το ΠΑΜΕ απαιτεί από εσάς να τηρήσετε την υποχρέωση σας και να καταβάλλετε άμεσα το επίδομα αδείας σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρηση σας χωρίς καμία καθυστέρηση».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ επείγουσα σχετική επιστολή: «Κε Γραμματέα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ δεν έχει ακόμα καταβάλλει το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους. Παρά του ότι εγγράφως είχε δεσμευτεί η επιχείρηση για την καταβολή του, εντούτοις δεν τήρησε την υπόσχεση της. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση και στην καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου. Ζητάμε να παρέμβετε άμεσα για τη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Να καταβληθεί τώρα το επίδομα αδείας.»

πηγή: tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Untitled