Παραπομπή για τις δύο κατηγορούμενες αλληλέγγυες

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τελικά τις δύο φοιτήτριες – μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, που συνελήφθησαν εχθές μετά από μήνυση του Διευθυντή Κλινικής Παθολογίας στον Ερυθρό Σταυρό της Αθήνας, επειδή στήριξαν το δικαιώμα νοσηλευόμενου απεργού πείνας να αρνηθεί την υποχρεωτική σίτιση. Οι κατηγορίες είναι βαριές και αφορούν την πρόκληση σοβαρών σωματικών ζημιών, με ενδεχόμενο δόλο. Οι δύο κατηγορούμενες πήραν παράταση να απολογηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Η δίωξη έχει προφανή πολιτικό χαρακτήρα, αφού εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του Υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου, ο οποίος φαίνεται να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση καταστολής της απεργίας πείνας (και όχι μόνο), χωρίς καν να έχει την αντίστοιχη κυβερνητική αρμοδιότητα. Είναι χαρακτηριστικό το -διασταυρωμένο- γεγονός ότι εχθές το γραφείο τύπου του Υπουργείου Υγείας διέρευσε πρώτο ατύπως προς τους συντάκτες υγείας των ΜΜΕ το νέο για τη σύλληψη των δύο αλληλέγγυων συνοδών, ως μια επιβεβαιώση της κατηγορίας που απεύθυνε η κυβέρνηση και κάποια κυβερνητικά ΜΜΕ (κυρίως το Βήμα και τα Νέα), για “αλληλέγγυους που απαγορεύουν στους απεργούς πείνας να σπάσουν την απεργία”. Η διαρροή φυσικά, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν συνοδεύθηκε από επίσημη ανακοίνωση.

Η πρακτική αυτή, εξαιρετικά συνηθισμένη από το εκάστοτε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είναι πρωτόγνωρη για το Υπουργείο Υγείας και χαρακτηριστική τόσο για τις κυβερνητικές επιδιώξεις, όσο και για τις φιλοδοξίες του Ανδρέα Λοβέρδου. Αν όντως ο επόμενος ανασχηματισμός είναι κοντά, έχει θέσει μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέρες που είναι, είναι εύλογο ο καθένας να φροντίζει το επαγγελματικό μέλλον…

(εικόνα από http://antistachef.wordpress.com)

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αρχειακό υλικό – Αιχμάλωτοι του ΔΣΕ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του Εθνικού Στρατού

Συνεχίζεται με ανατροπές η δίκη των “Πυρήνων της φωτιάς”