Παρ’ ολίγο τραγωδία στο Ιόνιο

Δεκάδες πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν, κινδύνεψαν με πνιγμό εχθές το απόγευμα, ανοιχτά της Λευκάδας. Οι πρόσφυγες, γύρω στους 100, είχαν επιβιβαστεί από την ηπειρωτική Ελλάδα σε σκάφος με κατεύθυνση την Ιταλία, αλλά λίγες ώρες μετά αυτό έμεινε ακυβέρνητο και άρχισε να βυθίζεται.

Οι πρόσφυγες ειδοποιήσανε συντρόφους και γνωστούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητώντας βοήθεια, ενώ κάλεσαν και την Αστυνομία. Το σκάφος εντοπίστηκε λίγες ώρες σε ημιβυθισμένη κατάσταση βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς και οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στον όρμο Βασιλικής και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Νεότητας του δήμου όπου τους δόθηκε τροφή και νερό ενώ οι τρεις διακινητές κρατούνται στο λιμεναρχείο Λευκάδας.

Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ που απαγορεύει στους πρόσφυγες να περνούν τα ενδοευρωπαϊκά σύνορα εγκλωβίζοντάς τους στην Ελλάδα, χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν να αντιδράσουν με τα πιο παράτολμα και επικίνδυνα μέσα, φτάνωντας να ναυλώνουν ακόμα και πλοία ή αεροπλάνα. Λίγες εβδομάδες πριν, αντίστοιχο περιστατικό ανοιχτά της Κέρκυρας οδήγησε σε ναυάγιο, όπου χάσαν τη ζωή τους πάνω από 20 πρόσφυγες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γενική απεργία!

Απεργιακό alterthess, με ενημέρωση από τους δρόμους