Παπανδρέου: Πλήγμα η αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας

Ως πλήγμα για τη δημοκρατική παράταξη χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει τη συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως των συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια», προσθέτοντας πως «Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του να τις βλέπει να απομειώνονται».
 
Αναφερόμενος στην απόφαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας αναφέρει ότι ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος με όσα αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία, «αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως πρέπει να εκπέμπει σήμερα η δημοκρατική παράταξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να «βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές». Θεωρεί επίσης απαραίτητο ότι πρέπει να διαθέτει «ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού».
 
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο στόχος της δημοκρατικής παράταξης «δεν είναι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μια βιώσιμης οικονομίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα η δίκη απολυμένου από το “Ζωή και Κότα”

Καλιφόρνια: Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων