Παπανδρέου: Ο Σαμαράς ακολουθεί την πολιτική μου

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Oregonian» και στον δημοσιογράφο Richard Read παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι την περίοδο διακυβέρνησής του προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν ανθρώπους «που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «γνώριζα ότι θα μου στοίχιζε πολιτικά όταν προχωρήσαμε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά δεν πειράζει, εφόσον μπορούσα να βοηθήσω τη χώρα μου να αποφύγει την πτώχευση, πράγμα που κάναμε».

Στης συνέχεια ο κ. Παπανδρέου προτείνει να δοθούν κουπόνια στους ανέργους νέους για να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και να μετεκπαιδευτούν. Διαφορετικά, θα είναι μια χαμένη γενιά».

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά: «Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού» υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές του ζήτησε να εργαστούν από κοινού.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Έχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε».

Ο πρώην πρωθυπουργός θυμάται μάλιστα στιγμές από το παρελθόν όταν οι δυο τους ήταν συγκάτοικοι: «Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ήμουν πολύ πιο αναμεμιγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό, οι φοιτητές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί αρκετά».

Τέλος, δεν διστάζει να μιλήσει και για τις ερωτικές του κατακτήσεις εκείνη την περίοδο: «Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο… Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε μαζί αρκετά και να πίνουμε. Υποθέτω πάρα πολύ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βία και οικονομία στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών

LIVE: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τη λίστα στην Βουλή