Πανελλαδική απεργία των γιατρών στις 17 Ιανουαρίου

 Πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι συνεχείς περικοπές οδηγούν στην υποβάθμιση της υγείας με μεγάλους χαμένους τους ασθενείς! Τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, είναι υπό κατάρρευση τονίζει ο ΠΙΣ και σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στηρίζουν και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καθώς επίσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), εκπρόσωποι των οποίων θα παραβρεθούν και στη συνέντευξη Τύπου στις 16 Ιανουαρίου στις 12.οο στο ξενοδοχείο Grown Plaza.

Ο ΙΣΑ δηλώνει παρών στη Πανελλήνια απεργία

Το ΔΣ του ΙΣΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συμμετοχή των ιατρών της Αθήνας στην Πανελλήνια απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, για τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον ελευθεροεπαγγελματία ιατρό, τον ιατρό του ΕΣΥ, τον ειδικευόμενο, τον άνεργο ιατρό, τον συνταξιούχο ιατρό, τον Έλληνα ασφαλισμένο και ανασφάλιστο πολίτη.

«Για να προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού, για να εκφράσουμε την αντίδραση μας στη μισθολογική εξόντωση των ιατρών ΕΣΥ ασφαλιστικών ταμείων κλπ, για να διαμαρτυρηθούμε για τη περιθωριοποίηση του ελεύθερου επαγγελματία ιατρού και να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία», τονίζει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Το παρών δηλώνει και η ΠΟΣΙΠΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΙ.Π.Υ. εκτιμά ότι μετά τα συνεχή χτυπήματα που δέχονται οι εργαστηριακοί γιατροί, οδεύουν στην κατάργηση του Ελεύθερου Επαγγελματία γιατρού, του μικρού εργαστηρίου και των Διαγνωστικών Κέντρων όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με την εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Μετά την ολιγωρία της πολιτείας στην εκκαθάριση των παλαιών οφειλών το 2009-2010-2011, τη συστηματική καθυστέρηση των δεδουλευμένων του 2012 και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την εκκαθάριση του 10%, το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. “ανακάλυψαν τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας” που εκτινάσσουν κάθετα τα λειτουργικά κόστη των εργαστηρίων, καθιστώντας τα μη βιώσιμα» όπως λέει η ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΥ.

Πηγή: iatrikostypos

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στην Αθήνα

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις